Да бъде обявен конкурс за 92 свободни места за нотариуси

...
Да бъде обявен конкурс за 92 свободни места за нотариуси
Коментари Харесай

Обявяват конкурс за 92 места за нотариуси в 61 града

Да бъде разгласен конкурс за 92 свободни места за нотариуси в цялата страна, предлага министърът на правораздаването Цецка Цачева. Това оповестиха от ведомството й и огласиха плана на заповед за оповестяване на състезанието, по който всички заинтригувани имат един месец за оферти и възражения. Едва по-късно, с издаването на окончателната заповед, ще бъде избрана датата за осъществяване на писмения изпит, като се чака тя да е най-рано през есента, споделя lex.bg.

Предложението на Цачева е да бъде извършен конкурс за 92 нотариуси в 61 града.

Най-много свободни места са оповестени за София – 5. Четири са свободните бройки за нотариуси в Ямбол, по 3 са оповестените вакантни позиции във Варна, Видин, Добрич, Русе и Сливен. Двама нотариуси се търсят в Балчик, Бяла, Горна Оряховица, Дупница, Златоград, Ивайловград, Казанлък, Лом, Омуртаг, Плевен, Разград, Силистра, Тополовград и Търговище. В Пловдив и Бургас е оповестено по едно свободно място.

Правосъдният министър показва, че с цел да разгласи новия конкурс, е взела поради, че при последния, който се организира преди три години, не бяха заети всички вакантни места. Има и свободни места поради премествания на нотариуси.

За присъединяване в състезанието се заплаща такса от 50 лв..

До вербален изпит ще се позволяват претендентите, издържали писмения с не по-малко от " Добър 4 ".

През 2015 година, когато се организира последният конкурс за нотариуси, останаха 32 свободни места. Тогава бяха оповестени 111 вакантни позиции за 60 региона в цялата страна. Така не беше назначен нито един нов нотариус в Бяла, Бяла Слатина, Видин, Златоград, Ивайловград, Кула, Никопол, Разград, Свищов, Тополовград, Търговище, Харманли и Ямбол. По една свободна позиция остана в Айтос, Ардино, Велики Преслав, Гоце Делчев, Димитровград, Крумовград, Момчилград, Провадия, Силистра и Сливен. В Горна Оряховица и Лом останаха по 2 вакантни места за нотариуси.

Тогава заявки за присъединяване в състезанието за нотариуси подадоха общо 684 души, а до присъединяване бяха позволени 629.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР