Да бъде обособен специален затвор за опасни престъпници. Не е

...
Да бъде обособен специален затвор за опасни престъпници. Не е
Коментари Харесай

Цацаров: Трябва да бъде обособен специален затвор за опасни престъпници

Да бъде самостоятелен специфичен затвор за рискови нарушители. Не е належащо да се гради нов затвор, може да бъде самостоятелен подобен в някои от сигурните и обособени добре здания. Това сподели в Пловдив основният прокурор Сотир Цацаров.

На въпрос има ли някакво придвижване по въпроса с двамата избягали рискови пандизчии от софийски затвор и този от Пловдив прокурорът не е прочут, само че съобщи, че чака още сходни бягства.

Това, което стана се очакваше да се случи. В продължение на 10 години единствено приказваме за правосъдна промяна, само че единствено приказваме. Никаква такава не е осъществена в пандизите. Един надзорник от време на време дава отговор за 49 пандизчията. Има неравнопоставеност сред лишените от независимост и хората, които ги охраняват. Заплатите на надзирателите са ниски. Условията, при които работят не са положителни и митингите им бяха меко казано основателни.
Цацаров беше в пловдиския университет, където връчи дипломите на бъдещи адвокати и им пожела: " Неща силата бъде с вас ".


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР