Да бъдат здрави бебетата и техните майки, пожелаха вчера лекарите

...
Да бъдат здрави бебетата и техните майки, пожелаха вчера лекарите
Коментари Харесай

1600 деца се родиха в УМБАЛ Свети Георги

Да бъдат здрави бебетата и техните майки, пожелаха през вчерашния ден лекарите от Клиниката по акушерство и генeкология на УМБАЛ " Свети Геороги ". Проф. Eкатерина Учикова и проф. Мая Кръстева разчупиха питката на празника Бабинден, с която се " предсказва " дали през новата година ще се родят повече девойки или повече момчета. Сравнително отмерено разчупената питка сподели, че през годината ще се раждат по равно деца и от двата пола.

През предходната година в клиниката по акушерство и гинеклогия на УМБАЛ " Свети Георги " са се родили 1600 деца, което е със 100 по-малко по отношение на миналата - 2017 година Намалението е в синхрон с националната наклонност на спада на раждаемостта в България.

Навръх празника в АГ отделението проплакаха четири бебета - три девойки и едно момче. „ Положителната наклонност, когато следим през предходната години, е, че понижава броят на малолетните родилки ”, разяснява проф. Учикова. Тя изрази своята благодарност и почитание към вашия висок професионализъм и труд, от който се ражда новата вяра ”, обърна се към присъстващите. След това благодари на сътрудниците си, управлението на болничното заведение, както и на екипа от неонатолози и анестезиолози за поддръжката в годините.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР