Да бъдат въведени стимули за ваксинация на хората под формата

...
Да бъдат въведени стимули за ваксинация на хората под формата
Коментари Харесай

Туризмът предлага: Да се въведат ваучери за почивки срещу ваксинация

Да бъдат въведени тласъци за имунизация на хората под формата на ваучери, предляга Поли Карастоянова от Националния ръб по туризъм.

Идеята е ваучерите да може да се употребяват в заведения за хранене, хотели, за къси екскурзии в страната и други туристически услуги.

Чрез даването на ваучери може да се направи акция за имунизация на популацията. До началото на лятото би трябвало да се реализира имунизация от най-малко 50-60 на 100, тъй като в противоположен случа огромните туроператори ще откажат да работят с България, разясняват пред " Труд " представители на сектора.

" Ако процентът на имунизираните не се увеличи, ще имаме тежък сезон през лятото ", считат от туристическия бизнес.

" Необходимо е опазване и на понижената ставка само че Данък добавена стойност от 9 на 100 за заведенията за хранене и туристическите услуги ", упорства Ричард Алибегов, съпредседател на Конфедерацията.

Освен това от туристическия отрасъл желаеха мярката за опазване на заетостта 60/40 да бъде изменена, тъй че компаниите да получават поддръжка от държавната хазна при 20% спад на оборота.

" Служебното държавно управление промени мярката, тъй че по-малко компании можеха да се възползват от нея ", изясни Алибегов. Затова в този момент браншът желае новото държавно управление да върне остарелия вид на мярката.

Кредити за туристическия бранш да се дават посредством Българската банка за развиване, упорстват още от сектора. Това е належащо защото комерсиалните банки считат туризма за рисков бранш в изискванията на пандемия и не кредитират компаниите от сектора.

В бюджета за 2022 година да бъдат заложени най-малко 100 млн. лева за туризма, с цел да бъдат реализирани задачите, които браншът си слага, изиска още от Конфедерацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР