Да бъдат спирани всички социални помощи (месечни, целеви, еднократни), енергийни

...
Да бъдат спирани всички социални помощи (месечни, целеви, еднократни), енергийни
Коментари Харесай

Да бъдат ли спирани социалните помощи за семейства, чиито деца не ходят на училище?

Да бъдат спирани всички обществени помощи (месечни, целеви, еднократни), енергийни и други за фамилии, чиито деца не вървят на учебно заведение до 16-годишна възраст, което е наложителното обучение, предлага Българска социалистическа партия. Това би трябвало да стане с промени в закон за общественото подкрепяне, изясни на брифинг в Народното събрание ръководителят на партията Корнелия Нинова.

За образец тя даде - в случай че в този момент детето не върви на учебно заведение, се стопират единствено детските помощи. В последните седмици имаше случаи на престъпни прояви, които още веднъж сложиха на дневен ред въпроса за интеграция на ромите, изясни претекстовете водачът на социалистите. Левицата е подготвила пакет от ограничения за ремонти в разнообразни закони, които ще внесе идната седмица, за дълготрайно решение на казуса с ромската интеграция. От там са безапелационни, че държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти се е провалило с Националната тактика за интеграция на ромите. Много пари се наливаха в тази система, доста документи се одобряваха - явно резултат няма, аргументира се водачът на Българска социалистическа партия.

Те оферират също в закона за учебното и предучилищното обучение да отпадне правилото " парите следват ученика " и да се преразгледа политиката на делегираните бюджети. Заради тази политика, уточни Корнелия Нинова, шефовете на учебните заведения са принудени да водят по лист на учебно заведение деца, които не вървят, с цел да си спасят учебното заведение и бюджета.

Друга смяна, която Българска социалистическа партия желае, е в Наказателния кодекс. Тя е обвързвана с по-строги санкции за лица, които живеят на брачен начала с малолетни, малолетни т.е. това, което е известно като " деца раждат деца ". Начинът, акцентира Нинова, това да спре е, с изключение на по-строги ограничения за тези лица, и по-сурови наказания за родители, които позволяват децата им да изпадат в това положение.

Време е да спрем да приказваме, да пристъпим към съответни дейности, без непотребни страсти, без натягане на напрежение, което може да прерасне в етнически спор, и е рисково за националната сигурност, с доста разсъдък и съответни решения на проблемите, сподели в умозаключение ръководителят на социалистическата партия. Тя прикани останалите политически сили в Народно събрание като законодатели да си свършат работата. А изпълнителната власт да пристъпи към използването на закона с цялата му мощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР