Да бъдат отпуснати средства на Училищното настоятелство на ПГЕЕ Константин

...
Да бъдат отпуснати средства на Училищното настоятелство на ПГЕЕ Константин
Коментари Харесай

Ще отпуснат ли средства за гвардейски униформи за ПГЕЕ Константин Фотинов“

Да бъдат отпуснати средства на Училищното настоятелство на ПГЕЕ " Константин Фотинов “ за закупуване на униформи за Втори училищен гвардейски оркестър и доокомплектоване на униформите на Четвърти училищен гвардейски отряд. Това предлага общинският консултант Георги Дракалиев в своя докладна, която се чака да бъде прегледана на идното съвещание на ОбС-Бургас. Заложената сума е 5 000 лева, като средствата да бъдат отделени от издръжката на общинската администрация.

" В своята 50-годишна история, ПГЕЕ " Константин Фотинов “ е съхранила и запазила традициите на учебното заведение, възпитавайки у подрастващите възприятие на принадлежност към родината. През 2011 година е основан Представителен гвардейски блок “ от момчета, облечени в гвардейски униформи, както и училищен гвардейски оркестър. През ноември 2011 година са закупени и униформи на гвардейския блок, съобразени с националните обичаи и традициите от българската военна история “, разяснява Дракалиев.

Бургаската гимназия е първата, удостоена със знаме и тамбурмажор. Това се случи на гала на 3 юни тази година в морския град. Тогава знамето на Четвърти училищен гвардейски отряд и тамбурмажора на Втори училищен гвардейски оркестър бяха връчени от зам.-министър ръководителя и министър на защитата Каракачанов. Събитието се организира под патронажа на президента Радев, с поддръжката на Министерството на защитата и с присъединяване на Националната гвардейска част.

В своите претекстове общинският консултант Георги Дракалиев излага и нуждата от отпущането на съответната сума.

" Необходимо е униформите на младите бургаски гвардейци да бъдат идентични с достоверните униформи на Националната гвардейска част, с цел да могат те да вземат присъединяване в даването на тържествено заричане пред президента. Това е обред, който ще се състои през септември.  За задачата учебното настоятелство се нуждае от средства за закупуване на нови униформи за оркестъра и доокомплектоване на униформите на отряда. Цялата сума е 9500 лева, като в нея се включват другите детайли на облекло и аксесоари “.

По думите на Дракалиев със закупуването на униформите бургаските младежи ще могат да вземат участие във всяко представително събитие на община Бургас. " Хубаво е да се насърчават всички прояви на национализъм измежду младите и по този начин да се дава образец на подрастващото потомство “, стимулира се още вносителят на докладната.  Георги Дракалиев е регионален водач на Вътрешна македонска революционна организация, част от групата на ГЕРБ в локалния парламент.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР