Да бъдат отнети родителските права на майката на починалото в

...
Да бъдат отнети родителските права на майката на починалото в
Коментари Харесай

Бабата и дядото на починалото в Кардам дете искат дъщеря им да бъде лишена от родителски права

Да бъдат отнети родителските права на майката на умрялото в края на октомври дете от Кардам желаят неговите баба и дядо.

Трагедията, за която главната версия е отравяне, докара до гибелта на 9-годишно момченце, а две от сестрите му бяха настанени в тежко положение за лекуване в болница „ Света Марина “ във Варна.

Сигнал в обществените мрежи за фамилията от Кардам, което неотдавна загуби едното си дете, а други две бяха в тежко положение, още веднъж насочи вниманието върху опечалените баба и дядо на пет деца. В сигнала се показва, че майката на децата ги е напуснала и от дни никой няма връзка с нея.

Притеснение измежду хората породи изгубването на майката, защото от месеци тече благотворителна акция за помощ на многодетното семейство и подозренията бяха, че Росица Маринова е взела част от парите.

Жената е отпътувала предходната седмица във вторник за Варна, сякаш с цел да вземе документи от болничното заведение, в която се лекуваха две от дъщерите ѝ след трагичния случай, за който главната версия е натравяне. От тогава околните й не могат да се свържат с нея, а бабата и дядото на петте деца желаят да лишават родителските ѝ права поради проявявана с години безнаказаност като родител.

Майката изчезва с детските надбавки и още 40 лева

На 10 декември, вторник, майката на пет деца Росица Маринова взема картата, в която се превеждат детските надбавки и още 40 лева от майка си и отпътува към Варна с обяснението, че би трябвало да вземе документи от болница „ Света Марина “, където след натравянето се лекуваха две от дъщерите ѝ. Бабата Стоянка Иванова споделя, че се усъмнила в истинността на думите на щерка си, само че нямала надзор над дейностите ѝ.

Стоянка е безапелационна, че въпреки и със скромните пари от нейната заплата като обществен помощник, децата се гледат с внимание и доста грижи. Тя показа още, че с дядото Живко Иванов ще се борят да получат цялостни права над децата, тъй като повече няма да позволен те да бъдат жертви на безотговорната си щерка.

След нещастието, сполетяла фамилията в края на октомври, тяхната съседка Мара Иванова им даде къщата си в село Кардам, с цел да живеят в по-добри условия. По думите й децата постоянно са чисти, нахранени и получават всички вероятни грижи от баба си и дядо си.

Притеснения за опорочаване на дарителската акция

Историята с изчезналата майка провокира вълна от неодобрение измежду хората и терзания, че дарителската акция, проведена от локални хора и рокерския клуб „ Кан Аспарух “, е опорочена. Вили Димитрова, пръв основател за събиране на средства в помощ на децата и рокерът Александър Ганев са безапелационни, че помощта не би трябвало да стопира и никакви пари не са и няма да стигнат до майката на децата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР