Да бъдат натъпкани във вече претъпканите влакове по време на

...
Да бъдат натъпкани във вече претъпканите влакове по време на
Коментари Харесай

Токио има план как да се справи с огромните тълпи в метрото

Да бъдат натъпкани във към този момент претъпканите влакове по време на пиковите часове в Токио в никакъв случай не е прелестно прекарване за пътуващите към работа. Усещането е още по-неприятно по време на влажните летни месеци.

Ето за какво губернаторът на японската столица, която е най-големият град в света, Юрико Койке започва акция за битка с пренаселеността на влаковете, като част от подготовката за Олимпиадата и Параолимпиадата в Токио през 2020 година, написа Bloomberg.

Като част от самодейността, която се превежда като " отсрочване на бизнеса ", 740 участващи компании, измежду които Pfizer и Microsoft, оферират по-гъвкаво работно време, в това число опция да се работи от у дома или от друго място отвън офиса.

Някои от тях даже приготвят закуска в офиса, с цел да насърчат по-ранното започване на работа.

Някои оператори на метрото извършват своята част, като прибавят повече влакове през делничните сутрини по време на акцията.

" Това ще бъде втората година, в която вкарваме Jisa Biz с фразата: " Ако сутрините могат да се трансформират, всеки ден може да се промени ", сподели Койке в изказване в края на предишния месец, когато разгласи самодейността, продължаваща от 9 юли до 10 август.

Токийският " пъкъл за пътуващите " се поуспокои спрямо най-пиковите дни през 60-те и 70-те години на предишния век, когато тъпканицата беше толкоз огромна, че прозорците щяха да се спукат под натиска на телата, натоварени във вагоните.

Но пътуващите към момента би трябвало да си проправят път към влаковете на доста от препълнените линии.

Инициативата Jisa Biz идва, защото централното държавно управление предизвиква повече еластичност на работното място, в това число в работното време, с цел да одобряват работещите дами, както и да усилят присъединяване в по-широката работна мощ.

Властите в Токио организираха сходна акция предишното лято, в която се включиха към 260 компании и общински офиси.

Но пътуващите към работа настояват, че въздействието върху утринните тапи е минимално в най-хубавия случай.

Акира Монри, 28-годишен разработчик на приложения, споделя, че не е забелязал огромна разлика по време на пътуването към работата си в центъра на Токио. " Видях плакатите, само че не съм сигурен кои часове би трябвало да заобикаляме, с цел да отговорим на условията на Jisa Biz ", означи Монри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР