Да бъдат намалени домашните работи на учениците предложи Министерството на

...
Да бъдат намалени домашните работи на учениците предложи Министерството на
Коментари Харесай

МОН предлага намаляване на домашните, учителите са против

Да бъдат понижени домашните работи на учениците предложи Министерството на образованието след поредност от сигнали и тъжби от родители. По-голямата част от учителите обаче са на мнение, че подготовката на децата у дома не би трябвало да бъде регламентирана в разпоредба.

Даването на домашни работи е противоречива тематика измежду учителската колегия. Според някои предподаватели домашната работа е официално занятие по този начин, както е заложена сега.

" Без да дам домашна работа аз доста бързо мога да схвана каква е била домашната претовареност на ученика и подготовката му за моя час, тъй като домашна работа е да седнеш, да поработиш с учебника ", изясни учителката Цеца Петрова.

Преподавателите одобряват като възпрепятстване на тяхната работа предлагането на министерството на образованието работи да бъдат регламентирани.

" Мисля, че българското учебно заведение има потребност от доста по-сериозни промени, в сравнение с тази - да има ли домашна работа, в какъв размер да бъде тя или да няма. Непрекъснато приказват за правото на учителя да взема решение да избира, а в това време се пробват да регламентират даже това какви да бъдат връзките на учителя и ученика в обучителния развой. За мен това е жестоко вмешателство ", разяснява Цеца Петрова.

Мненията на родителите по въпроса са разнородни.

" Аз мисля, че е хубаво да има домашни работи, само че те да не са прекомерно доста, тъй като качество и количество са разнообразни неща. В нашата система има прекомерно доста количество и това забавя усвояването му и надлежно децата не могат да се приспособяват към толкоз доста информация ", изяснява Виолета Костова пред Българска национална телевизия.

" Не би трябвало да се дава домашна работа на учениците. Те би трябвало да вършат всичко в учебно заведение. Има занимални. Те би трябвало да играят и да спортуват след учебно заведение ", счита Жени Изарбалиева.

Дали количеството домашни работи ще бъде регламентирано в разпоредба или решението ще остане напълно в ръцете на преподавателите следва да разберем.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР