Да бъдат извършени проверки и да се предприемат превантивни действия

...
Да бъдат извършени проверки и да се предприемат превантивни действия
Коментари Харесай

Денков разпореди да се проверят всички оръжейни предприятия

Да бъдат осъществени инспекции и да се подхващат превантивни дейности за сигурността на държавни и частни индустриални предприятия от българската военна промишленост.

Тази задача разпореди министър председателят Николай Денков на Министерството на стопанската система и промишлеността, Министерство на вътрешните работи - Главна дирекция " Национална полиция " и Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Екипи на институциите ще създадат визити в няколко обекта още на следващия ден. Целта е незабавно да се подсилят ограниченията за сигурност на предприятията и хората в бранша.

Повод за инспекцията е снощният гърмеж, последван от пожар, в склад за боеприпаси на Емилиян Гебрев край Карнобат. Това е вторият случай в една и съща база на бизнесмена за една година.

Освен сигурността на жителите, предприятията и регионите към тях, приоритет на държавното управление е и цялостната поддръжка за развиването на българската отбранителна промишленост, акцентират от Министерски съвет.

Във връзка с гърмежите от нощес, в ход са протоколите за реакция. С оглед на обстановката, министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разпореди усилване на ограниченията за сигурност на всички държавни фабрики от военно-промишления комплекс и регионите към тях.

Припомняме, че след излизането на резултатите от разследването на чешките служби за гърмеж в техен склад със следи към ГРУ, и у нас бе оповестено, че ще се разследват няколко случая в оръжейни складове пред годините обратно. Резултати и от тази самодейност на прокуратурата от април 2021 година не са оповестени обществено. 

Инциденти през години не липсват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР