Да бъдат изолирани само най-възрастните - това е тактиката, която

...
Да бъдат изолирани само най-възрастните - това е тактиката, която
Коментари Харесай

Великобритания и коронавирусът - изглежда идеята е да се разболеят здравите

Да бъдат изолирани единствено най-възрастните - това е тактиката, която Англия наподобява възприема в битката с ковид.
Единствената по-сериозна мярка, която възнамерява за тази седмица, е да призове хората над 70 години да се самоизолират в домовете си, както и тези със съществени здравни проблеми. Британски издания разкриват, че проектите са възрастните да се самоизолират сред 20 дни и 4 месеца, като ще бъде построена специфична система за снабдяването им със артикули от първа нужда. Останалите са посъветвани да останат у дома за седмица, в случай че имат кашлица и температура, и да търсят лекарска помощ единствено в случай че положението им се утежни. През това време ще бъдат съветвани от медицински лица по телефона или по интернет какво да вършат, написа в. " 24 часа ".
Вече има гледни точки, че по този начин английското държавно управление се пробва да сътвори публичен имунитет, като боледуват хората, които по принцип са по-здрави. Досега сходна тактика е прилагана единствено за болести, за които има ваксина. При нова болест, за която няма такава, би трябвало да се болести избран % от популацията. Според основните медицински специалисти на кабинета в Лондон ще би трябвало най-малко 70% да преживеят заболяването, да основат имунитет към нея, с цел да може тя да бъде спряна. Това значи към 47 млн. поданици на Острова да се разболеят и да оздравеят, към 1 милион да починат и още 8 млн. ще се нуждаят от животоспасяваща помощ. Затова тактиката е да се забави разпространяването и да се предпазят най-уязвимите до лятото, с цел да може английската здравна система да се приготви, да се разтовари от други сезонни вируси и да има повече време за основаване на ваксина.
Говорител на СЗО обаче разкритикува метода на английските управляващи и го назова хазартен. Пред BBC доктор Маргарет Харис сподели, че науката не знае задоволително за COVID-19, с цел да може да се планува по какъв начин ще се развие в имунологичен проект.
229 английски учени изпратиха писмо до държавното управление в Лондон с апел да се вкарат по-строги ограничения против ковид. Те считат, че сегашният метод слага в риск живота на доста повече хора от нужното. И подлагат на критика изявлението на основния теоретичен консултант на държавното управление сър Патрик Валас, че заболяването може да се пребори посредством последователно основаване на имунитет у популацията. Министерството на здравеопазването съобщи, че той не е бил свестен вярно. Всички досегашни дейности обаче приказват тъкмо за такава тактика, в това число и изявлението на премиера Борис Джонсън, че доста хора ще би трябвало да изгубят свои близки. Съюзът на учителите също настоя да се каже ясно за какво не се затварят учебните заведения като в други страни. Засега обяснението е, че в случай че децата си останат в къщи, за някои от тях ще би трябвало да се грижат дядовци и баби, които са най-уязвими.
Междувременно The Guardian разгласява материал, съгласно който здравното министерство е направило прогноза за 7,9 млн. британци, които ще се разболеят до пролетта на идната година и ще би трябвало да бъдат приети в болница. Прогнозата в действителност е на публичната здравна работа Public Health England. Това към момента се смята за най-лошият вероятен вид.
Интересен факт е, че основният здравен контрольор на Англия професор Крис Уити смята, че смъртността ще е 0,6%, само че даже тогава това значи 318 660 умряли! А при 1% смъртност, за каквато приказват множеството аспекти, приказваме за 531 100 смъртни случаи! В Китай обаче смъртността се движеше при 3,5%, а в този момент в Италия тя е над 6%, само че обяснението към този момент е, че просто не е известна цялостната картина, тъй като статистиката занапред наваксва. В същото време тестванията за разкриване на инфекцията се вършат единствено на тежко заболели хора, тъй като здравната система не може да поеме такава тежест. Според цитираните от изданието държавни оценки това значи, че действителният брой случаи на инфектирани към днешна дата може да варира от 5 до 10 000.
Още: " Коронавирусът провокира нови и нови ограничения в Европа и по света "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР