Да бъда служебен министър-председател е висока чест и моя огромна

...
Да бъда служебен министър-председател е висока чест и моя огромна
Коментари Харесай

Служебният премиер обеща да възстанови диалога с бизнеса

" Да бъда длъжностен министър-председател е висока чест и моя голяма отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си престиж и виталния си опит, градени с години, че ще работя честно, при съблюдаване на върховенството на закона и в полза на обществото. "  Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев на церемонията при президента Румен Радев по представянето на служебното държавно управление.

Янев уточни, че ще чака същото и от назначените от президента служебни министри. " Ще работим дружно за жителите и в интерес на жителите ", добави той. 

Както е определила Конституцията, главен приоритет на служебния кабинет е организирането и провеждането на свободни, почтени и демократични избори, при прецизно съблюдаване на законовите разпореждания, посочи новият министър председател.

" Очаквам всички институции да работят синхронизирано, да бъдем безусловно безкомпромисни при всевъзможни опити за изборни нарушавания. Кратък е интервалът за работа на служебното държавно управление. Не мога да се наемам, че в този интервал ще успеем да решим проблемите, насъбрани в годините. Единственото, което мога да кажа е, че ще дам всичко от себе си, както и моите сътрудници, с цел да може най-малко да стартира този развой на решение на проблемите ", акцентира Янев откакто в речта си президентът Румен Радев сложи голям брой задания пред назначения от него длъжностен кабинет, включително преодоляване на последствията от пандемията и въвеждане на ред в хаоса с имунизацията.

Според Стефан Янев честното и отговорно ръководство на служебния кабинет може да възвърне най-малко частично изгубеното доверие в институциите: " Ще упорствам кабинетът, всичките ми сътрудници и всички институции да работят при цялостна бистрота и отчетност пред жителите и в техен интерес. Ще поставим нужните старания, с цел да имаме по-ефективна политическа връзка, което обществото очаква за по-смислено и съответно политическо говорене и деяние. Световната пандемия провокира една комбинирана здравна, икономическа и обществена рецесия в целия свят, в което България не е изключение. Единственият метод за справяне с сходни рецесии е обединяването на нацията. Само с общи старания могат да бъдат реализирани действителни резултати. В тази връзка ще работя, с цел да подадем ръка и да възстановим разговора с българския бизнес, в това число с малкия и междинния бизнес, който е изключително засегнат от Коронавирус пандемията. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР