Да, 5G мрежите все още са налични на крайно малко

...
Да, 5G мрежите все още са налични на крайно малко
Коментари Харесай

Samsung започва проучвания за 6G мрежи

Да, 5G мрежите към момента са налични на извънредно малко места, само че от Samsung желаят да изпреварят събитията и към този момент са почнали да работят върху 6G.

В оборудването за телекомуникации, корейците към момента са дребен състезател, само че означават непрекъснат напредък. Те се надяват той да се форсира посредством интерес към техния 5G kit. Стратегията им сега е да се повдигнат до главен съперник на Ericsson, Nokia и Huawei, когато 6G се появи.

Работата, този идеал да се материализира в действителност, стартира с разширението на екипа, който се занимава с изследвания в региона на телекомуникациите. Новата организация се намира в Сеул и се споделя Advanced Communications Research Center.
Пред The Korea Herald, представител на компанията означи:
„ Настоящият екип в региона на стандартите за телекомуникационна технология се уголемява за да работи върху 6G мрежа. ”

Прекалено рано е да се приказва за това какво ще съставлява 6G в елементи, камо ли да се мисли за реализацията му. Факт е обаче, че в Северна Финландия започва планът 6Genesis, който ще изследва възможните технологии, които да надминат 5G.

За в този момент е построена рамка, по която да се работи. Тъй като 5G има някои специфичности във връзка с потенциала и латентността си, ще има потребност от промени в архитектурата. Те ще дойдат с 6G, като там към този момент ще забележим дейна приложимост и на изкуствен интелект. Предположенията сочат, че ще се доближат скорости до 1Tbps.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР