Да, 49 Народното събрание има председател и парламентът вече може

...
Да, 49 Народното събрание има председател и парламентът вече може
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Не, изборът на Росен Желязков за председател на НС не е коалиция с ГЕРБ

Да, 49 Народното събрание има ръководител и Народното събрание към този момент може да стартира да работи по значимите за страната закони, които ще придвижат страната напред. Това написа във Facebook Искрен Арабаджиев от ПП-
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 680
Не, изборът на Росен Желязков от ГЕРБ за ръководител през първите три месеца от живота на този парламент не е коалиция с ГЕРБ или стъпка към поддръжка на държавно управление с първия мандат или с тяхно присъединяване. Нееднократно сме казвали, че сме срещу модела ГЕРБ и нямаме амнезия за случилото се през последните 12 година Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ с техния мандат или с тяхно присъединяване.

Единственият късмет да приемем законите, които не са на никоя партия, а дневният ред на българските жители, беше нашето предложение за ротационно председателство. Това, че беше подкрепено, значи, че:

- Ще настояваме Народното събрание да се занимава предпочитано със законодателната стратегия, която включва законите за еврозоната, Шенген, Плана за възобновяване, правосъдна промяна с нова антикорупционна комисия за ефикасна битка с корупцията и още 40 законопроекта, които ще ни приближат до естествените европейски страни. Без изненадващи включвания на законопроекти, които само разрушават доверието в парламентаризма.

- Освен ротация на ръководителя на Народно събрание на всеки три месеца, заложихме и ротация на правната комисия, с цел да се упражнява съвместен надзор и да сме сигурни, че законите в програмата ще стигат бързо до пленарната зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР