Д-р Веселка Христамян пострада в грозен скандал с работник на

...
Д-р Веселка Христамян пострада в грозен скандал с работник на
Коментари Харесай

Градски абсурди: Питаш защо секат здраво дърво, получаваш...

Д-р Веселка Христамян пострада в противен скандал с служащ на общински обект в градинката против “Света Петка ”. Санитарна сеч на бул. " Княгиня Мария Луиза ", в градинката против „ Света Петка ”, стана мотив за противен скандал преди броени дни Пострадалата е доктор Веселка Христамян, която стопира колата си, с цел да попита служащи от " Паркове и градини " за какво режат крепко дърво. Въпросът й обаче става мотив за хули от страна на индивида, посочен й като „ виновното лице ” на обекта. Конфликтът ескалира до закани и хули и даже груба кавга. От разправията през днешния ден доктор Христамян е с разтегната лакътна става и подута ръка.

Припомняме, че от двете страни на булеварда сред кръстовището с бул. " Източен " и църквата " Света Петка " се работи по оперативна стратегия " Региони в напредък ". По план, направен от Община Пловдив и финансиран с безплатна помощ, е планувано благоустрояване, озеленяване и замяна на тротоарната настилка. Предприятието " Градини и паркове " е наето като подизпълнител.

„ На 12 февруари към 15.30 часа, прибирайки се с персоналния ми автомобил, видях спрян камион на „ Паркове и градини ” до градинката против църквата „ Света Петка ”. В него товареха части от отсечени неотдавна дърво – помня това дърво, беше крепко и покрай тротоара, през лятото хвърляше сянка върху тротоарните плочи. Затова завих с колата, стопирах и отидох да попитам като виновен жител за какво тъкмо това крепко и функционално годно дърво би трябвало да бъде отрязано. Какви са претекстовете им? Учудих се и от друго, видях по какъв начин от дънера му бяха отрязани равномерни детайли – изглеждаха като плот за маса – две дами ги търкаляха към паркиралия си наоколо автомобил. После бързо си потеглиха.

Доколкото знам, изсеченият материал би трябвало да се регистрира на кубик. Или най-малко да се опише и маркира с щемпел на общинското дружество ”, описа за „ Марица ” доктор Христамян.

Тя се насочва към индивида, който реже дървото, и го пита за какво го прави. Работникът й обяснил, че той е единствено реализатор, да се обърне към виновното лице и показал човек в работен костюм. „ Отидох и го попитах: Вие ли сте виновното лице?, при което той ме погледна и сподели: „ К`во искаш? ”. Започнах да задавам въпросите си: Къде е протоколът, с който удостоверявате, че това дърво е болно и би трябвало да се отсече? Не би трябвало ли цялото количество от отсеченото да се качи на камиона на Оперативна програма „ Паркове и градини ” и да се откара към съответния склад? И кой позволява на частни лица да взимат част от дървения материал и да го изнасят? Като жител аз имам право да задавам въпроси – въпреки всичко пребивавам в този град. Мое право е и да фотографирам дънера на отсеченото дърво, с цел да потвърдя думите си ”, твърди доктор Христамян. В този миг обаче мъжът се доближил до нея, протегнал ръка към лявата й ръка, в която държала телефона си, и я стиснал мощно. За да се освободи, дамата инстиктивно се извила и в устрема си да се освободя разтяга лакътната си става. „ Лакътят ми изпука, а той стартира да крещи: „ Ще ти счупя телефона, ма! ”. Мъжът прави втори опит да нападне докторката, само че очевидно разсъдъкът му надвива и стопира. Но продължава да крещи и да сипе обиди по неин адрес. Изпадала в потрес, доктор Христамян потегля към автомобила си, ръката й стартира да се подува и тя отива към близката поликлиника. Там сътрудниците й откриват, че има разпъване на ставата и травматичен оток, ортопедите я успокояват, че ще се възвърне от 5 до 10 дни.

Д-р Христамян споделя за случката в обществените мрежи. За броени минути абсурдът провокира лавинообразен резултат от коменари във Facebook, описа тя. Много пловдивчани споделят, че те също са били жертви на надменно отношение от чиновници на „ Паркове и градини ”. Ето и някои от тях:

„ Поредният атакуван жител в Пловдив за това, че задава въпроси, свързани със законността на дейностите на общински чиновници! Градската администрация не се свени да се саморазправя с жителите, освен това дами, сами... С какво сме толкоз страшни!? ”, пита пловдивчанка. Друг жител споделя: “Има поголовна сеч на десетки остарели, здрави и хубави дървета, главно върби, по шосето за Пазарджик (между кръговото на " Орта хан " и Пазарджик). Реших да спра колата и да попитам аджеба, кой, за какво, по какъв начин?... Бях небрежно препсуван, след това заплашван – в това число и с полиция. Сечта евентуално си продължава и към този миг ”. “На мен предишното лято един от Оперативна програма „ Паркове и градини ” по същия метод ме атакува и ми счупи фотоапарата. Беше с клинче-дънки и изскубани вежди, чалга воин. При това аз нищо не желаех от него, просто снимах следващ отсечен чинар на бул. „ Руски ”, разяснява във ФК друга пловдивчанка.

Очакваме отговорите на Оперативна програма „ Паркове и градини ” по проблема!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР