Д-р Цветко Георгиев от Пирогов и проф. Никола Владов от

...
Д-р Цветко Георгиев от Пирогов и проф. Никола Владов от
Коментари Харесай

Оперираното бебенце в "Пирогов" вече се усмихва и ще бъде изписано другата седмица

Д-р Цветко Георгиев от Пирогов и проф. Никола Владов от ВМА дадоха брифинг, в който оповестиха детайлности за неповторима интервенция, осъществена на 4-месечно бебе с чернодробен израстък.

При детенцето е открита тумурна групировка, която е открита в дните преди Коледа. На родители им прави усещане, че коремчето нараства бързо. в Стара Загора вършат проучвания, намират тумурната групировка с генезис от черния дроб, която пречи на детето да се храни, изясни доктор Георгиев.

Детето е ориентирано и изпратено в Пирогов, където са му били направени спомагателни проучвания и е открито, че става въпрос за незлокачествен тумур, само че рисков за живота заради ранната възраст на детето.

Именно заради спецификата и величина на образованието - към 10 см, и възрастта на детето от Пирогов са се обърнали за подпомагане към Военна болница и проф. Владов.

За нас беше предизвикателство, защото това е най-малкото дете, което сме операра в такава чернодорбна патология. Направихме сполучлива и добре изпълнена интервенция, сподели доктор Георгиев.

Ние видяхме в дейстие превъзходна оперативна техника, детото се възтаснови храни се пълноценно, всички позатели са естествени, и се надяваме то да бъде изписано идната седмица, сподели доктор Гергиев.

Проф. Владов благодари на Пирогов и доктор Георгиев за поканата за тази интервенция Най-ественството е да има колаборация сред болничното заведение. В такива случаи би трябвало да се сплотяват екипите, сподели той.

По отношение на заболяването проф. Владов съобщи, че тумурът е пречил на сърдечната дейсност. С всеки минал път съдействието сред лечебните заведения става все по-добра и по-качествена, сподели той.

Проф. Владов съобщи, че интервенция е подължижала към два часа, тя е била осъществена предишния петък и двамата лекари са оперирали взаимно.

Той издаде, че 4-месечното момиченце е доста красиво, усмихва се красиво и се споделя Никол.

Родителите са извънредно признателни на лекарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР