Д-р Томи Мичъл говори за какви здравословни проблеми могат да

...
Д-р Томи Мичъл говори за какви здравословни проблеми могат да
Коментари Харесай

За какви проблеми алармират промените по кожата?

Д-р Томи Мичъл приказва за какви здравословни проблеми могат да демонстрират измененията по кожата.

Според лекаря пластовете на кожата имат неповторимо предопределение и измененията в тях значат сигнали за проблеми с тялото и съществени болести.

Специалистът означи, че обривът по гърдите най-често е безопасен и изчезва самичък за няколко дни. Но този развой от време на време демонстрира патология, в случай че към обрива се добави сърбеж, болежка и зачервяване. Това демонстрира алергичен или заразен развой.

Лекарят предлага да бъдете изключително деликатни, в случай че на гърдите ви се появи " портокалова кожа ", защото подобен обрив може да е симптом на рак на гърдата.

Себорейната кератоза или старческите петна най-често са доброкачествени и се появяват с възрастта. Трябва да се консултирате с доктор, в случай че петната са доста и се появяват бързо. В този случай е евентуално тумор да се развива в тялото и, атакувайки всеки орган, освобождава субстанции, които усилват броя на тези петна.

Тъмните петна в подмишниците могат да демонстрират преддиабетно положение на тялото или диабет вид 2. При хиперпигментация или черна акантоза, петна се появяват в подмишниците, кожните гънки, слабините, човек би трябвало да се съветва с ендокринолог.

Д-р Мичъл означи, че кожата на подмишниците е сензитивна, тъй че тъмните петна по нея могат да се появят заради излагане на слънце, бръснене или потребление на дезодорант. В този случай просто би трябвало да премахнете дразнителите.

Лилавите петна са един от редките признаци, които най-често демонстрират липса на О2 в кръвта, което води до проблеми със сърцето и белите дробове. Има доста аргументи за появяването на лилави петна: от реакция към медикаменти до всевъзможен тип пострадване.

Ксантоми или мастни натрупвания под формата на кръгли или овални възли с жълтеникаво-белезникав цвят от един до пет милиметра. Те се появяват към очите, на гърба на ръцете, по дланите, задните елементи, лактите или коленете и могат да алармират за остатък на неприятен холестерол или за развиване на диабет.

Сърбежът е най-честият признак. Зачервяването, което сърби доста, може да бъде лихен планус, който се появява при проблеми с имунната система. Такъв лишей може да приказва за продължителен гастрит, цироза на черния дроб, стомашна язва или захарен диабет, написа Zdrave.to.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР