Д-р Светлин МитевИма закон, който регламентира издаването на касови бележки

...
Д-р Светлин МитевИма закон, който регламентира издаването на касови бележки
Коментари Харесай

Лекар от Варна: Обидно е да издаваме касови бончета на пенсионерите, но ще се съобразим!

Д-р Светлин МитевИма закон, който регламентира издаването на касови бележки при посещаване на пенсионерите при джипитата и от петък предходната седмица имаме такова напътствие. Това е обидно и в допълнение ще натовари всички общопрактикуващи лекари, само че ще се съобразим. Това показа за Varna24.bg ръководителят на сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна доктор Светлин Митев.
Коментарът му е във връзка новото условие персоналните лекари да регистрират прегледите на пенсионерите посредством номерата на издадените касови бележки. Само по този метод страната ще им изплаща остатъка от цената на таксата в размер на 1,90 лева
Д-р Митев добави, че всички джипита във Варна имат касови апарати и е допустимо да издават касов бон и за извинителните бележки на учениците, които към този момент са платени.

Съсловието е обезпокоеното и от обстоятелството, че не се насочват напъните за решение на казуса с неосигурените пациенти, а вместо това се вкарват нови затормозяващи условия. 

Притеснение будела и концепцията на Надзорния съвет на НЗОК да бъде лимитирано предписването на медикаментите по рецептурните книжки. Замисълът бил да се съблюдава точната дата на изписваното лекарство, което в този момент пациентите можеха да купят и няколко дни по-рано. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР