д-р Станимир Сираков, Кадър Нова тв „Оскар” за медицина. 14

...
д-р Станимир Сираков, Кадър Нова тв „Оскар” за медицина. 14
Коментари Харесай

Български лекар получи медицински Оскар за уникална операция на дете


доктор Станимир Сираков, Кадър Нова тв

„ Оскар” за медицина. 14 оценки бяха раздадени на гала във вторник вечерта. Приз получи и младият български доктор доктор Станимир Сираков. 32-годишният доктор се прочу с няколко неповторими за България интервенции. При едната извърши мозъчна интервенция на 10-годишен пациент през артерия на крайници му.

„ Това самопризнание не е единствено за мен. То е за целия екип, защото е екипна работа”, сподели доктор Сираков от Университетската болница "Свети Иван Рилски ", пред Нова тв.

„ Усмивката на детето беше най-голямата премия за нас. Най-хубавото възприятие е да се прибереш у дома и да знаеш, че си приключил работата си и на другия ден ще видиш един здрав пациент, на който си съумял да помогнеш”, сподели той.

„ Най-важното е младите лекари да успеем да се потвърдим в България, с цел да може българският пациент да има достъп до тези съвременни интервенции у нас и да не се постанова да върви в чужбина и да заплаща в пъти повече за тях”, сподели още доктор Станимир Сираков.

10-годишната Станимира имаше опцията да се срещне със своя избавител онлайн в предаването. Момиченцето страда от хидроцефалия. Животът й се прекатурва преди към две години след пристъп в класната стая. Тогава стартира и тежката битка на фамилията. Майката на момиченцето изрази голяма признателност на доктор Сираков, а дребната Станимира изпрати целувка на своя избавител.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР