Д-р Стамов не иска линейка, защото е в тежко състояние

...
Д-р Стамов не иска линейка, защото е в тежко състояние
Коментари Харесай

Катя Сунгарска: Д-р Стамов не е искал линейка, защото е в тежко състояние, а за да го закара за снимка

Д-р Стамов не желае кола за спешна помощ, тъй като е в тежко положение и тъй като желае хоспитализация, а с цел да му помогне да стигне до лечебното заведение, в което просто да му създадат фотография на белия дроб. Това сподели Катя Сунгарска - представител на ЦСМП – София, откакто медикът умря след заразяване с ковид.
Приятел на умрелия доктор Стамов: Има запис, че сътрудници са му отказали кола за спешна помощ Д-р Стамов е бил без защитно облекло при посещаване на пациент, излиза наяве от запис на негов диалог с доктор Робърт Михов
Близък другар на доктор Юлиян Стамов от столичната Спешна помощ се свърза с bTV и описа, че екипът на медика се е отзовал на сигнала без информация, че отива при болен от Коронавирус пациент и без нужните за подобен случай защитни средства. Във видео известия доктор Стамов споделя с приятеля си, че му е отказана и кола за спешна помощ.

Говорителката на Бърза помощ Катя Сунгарска разяснява изнесените от доктор Михов записи на неговия сътрудник, като сподели, че това е бил персонален диалог, а самият Стамов и на нея е пратил известие в 5 сутринта, като в него споделя, че е доста обезпокоен и го е боязън.

„ Аз имам такова, в което вечерта, преди да изиска кола за спешна помощ, в 5 сутринта, вечерта пуска едно такова видео известие и споделя: Не знам, само че доста ме е боязън “, изясни Сунгарска.
Втори незабавен доктор от София умря от COVID-19 Д-р Юлиян Стамов е с дълготраен стаж в системата
Когато към този момент положението му е приблизително сериозно, по думите на сътрудниците му, на 27 юни след назначено лекуване с антибиотици, доктор Стамов звъни за кола за спешна помощ с готовност да бъде приет в болница, и незабавно е изпратен екип, разясни говорителката на Спешна помощ.

Относно оборудването тя съобщи, че са зачислени 5 маски, ръкавици, персонален шлем и дезинфектант, при привършване, се дават още маски на всеки екип на промяна, изясни Сунгарска.

На ден за 12-часова промяна се правят към 250-300 адреса, а кола за спешна помощ, която е била на адрес с пациент с ковид или подозрение за подобен, тя се връща в централата за стерилизация, която лишава към час, добави тя.

Пациентът, при който е бил екипът на 18 юни, е подал информация, че е с кардиологичен проблем, с 5 стента и сърцетуптене, както и с високо кръвно и 37 градуса температура.

„ Но това е гранична температура. Всички екипи на Спешна помощ вървят на такива адреси, които не са свързани с ковид, на всеки един персонално има причислен шлем, има зачислени 5 маски за дежурството, които са с висока отбрана, ръкавици, тъй че има отбрана, само е с цел да се окомплектова, е белият гащеризон, който го няма “, сподели Сунгарска.
Колегите на умрялата доктор Нели Пандова: Тя беше най-лъчезарният човек в Спешна помощ Тя се е лекувала от ковид в столична болница и е изписана след два негативни теста за болестта
Тя разясни, че 55-годишият пациент е умрял във ВМА, а незабавно щом се схваща, че е с позитивна проба за COVID-19 са известени, с цел да се създадат проби и на екипа. Реакцията е светкавична по думите й. " На 21 ни споделят, на 22 юни към този момент имат час за PCR тест ", разясни Сунгарска.

„ Д-р Стамов демонстрира позитивен резултат на 22 юни, другите сътрудници са с негативен тест. Откъде се е заразил, всичко това единствено се допуска, никой не може да каже кой по кое време се е заразил, всеки е евентуална жертва на този вирус “, съобщи говорителката на Спешна помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР