Д-р Райна Стоянова завършва медицина в София през 2011 г.

...
Д-р Райна Стоянова завършва медицина в София през 2011 г.
Коментари Харесай

Защо витамин В12 е толкова важен за организма ни, обясни д-р Райна Стоянова

Д-р Райна Стоянова приключва медицина в София през 2011 година Опитът й в региона на храненето води началото си от студентските й години. Стажувала е покрай видни имена в областта на храненето, като проф. Готие, проф. Карел, проф. Дюкан, както и разнообразни хелтиливинг, кетъринг и уелнес компании, които уголемяват погледа и метода й към пациента.

Всекидневната консумация на този артикул защищава от затлъстяване

След като приключва, специализира гастроентерология в столичната болница “Лозенец”, където се среща от близко с трансплантационната медицина. Там се ражда и пристрастеността й към хепатологията.

В сегашния миг е помощник към Катедрата по клинична фармакология и терапия, и е специализант по ендокринология и заболявания на обмяната в Клиниката по метаболитно-ендокринни болести и диететика на болница “Царица Йоанна-ИСУЛ”. Работи и в софийската диагностично-консултативна клиника по спортна медицина и рехабилитация SportMed.

Д-р Стоянова е член на Българското сдружение по гастроентерология, Българското сдружение по хранене и диететика, Българското сдружение по парентерално и ентерално хранене (BULSPEN), Българското сдружение по ендокринология, Европейската асоциация по кардиология (ESC), Европейската лига по ревматизъм (EULAR), Международната асоциация по затлъстяване (TOS), Международната асоциация по спортно хранене (ISSN), Българската фитнес асоциация (BFS).

Невинаги слабостта, замайването, шумът в ушите, раздразнителността, проблемите с паметта, депресията, болката в сърцето са типични прояви на сенилни проблеми. Понякога това е просто доказателство, че в организма липсва витамин В12. Днес дефицитът на витамин В12 е световен проблем. Наблюдава се при към 5% от възрастните.

Какво е витамин В12 и за какво е толкоз значим за организма ни четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР