Д-р Пламен Панайотов от болница Света Марина, който е кардиохирург,

...
Д-р Пламен Панайотов от болница Света Марина, който е кардиохирург,
Коментари Харесай

Варненски кардиохирург стана Лекар на годината

Д-р Пламен Панайотов от болница " Света Марина ", който е кардиохирург, стана Лекар на годината. За премията, връчена му от Българския лекарски съюз, той изясни, че страстта е била по-силна, в сравнение с очаквал. " Признанието е за цялостната работа ", уточни той в предаването " Тази заран " по бТВ. 

Зад гърба му има повече от 30 години процедура, от тях 25 са в кардиохирургията. " Хирургията носи задоволство, само че разочарованията и компликациите не са по никакъв начин малко ", сподели лекарят. 

Работил е в Кувейт, само че се връща в България. " Работейки в чужбина, постоянно оставаш на втори проект. Няма нищо по-хубаво от това да се върнеш на мястото, където си роден, в страната, където са твоите близки и приятелите ", изясни проф. Пламен Панайотов. 

За митингите на медицинските сестри, той означи, че те имат доста претенции, които са основателни. " Има още доста какво да се желае, с цел да останат хората и да бъдат стимулирани, както лекарите, по този начин и медицинските сестри. По-добре да останат да работят в България, където да са пълноценни, а не да бъдат гледачи на възрастни хора в чужбина ", разяснява професорът.

" Апокалиптични прогнози са се правили постоянно. Смятам, че се вземат ограничения, само че проблемите в опазването на здравето би трябвало да се вземат решение сложно ", е мнението на лекарят на годината.

Според него кардиохирургията в България е на положително европейско равнище. Работи се извънредно съществено, безапелационен беше проф. Пламен Панайотов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР