Д-р Паван Гоенка, бос на Mahindra & Mahindra, обяви миналата година

...
Д-р Паван Гоенка, бос на Mahindra & Mahindra,
обяви миналата година
Коментари Харесай

Елмоделът Mahindra e-KUV100 ще бъде лансиран след шест месеца

Д-р Паван Гоенка, необут на Mahindra & Mahindra, обяви предходната година че електромоделът e-KUV100 ще излезе в продажба в следата на 2019-а година, само че на автосалона в Женева леко удължи периода и даде обещание дебют на интересния модел след шест месеца.

Д-р Гоенка показа пред публицисти в Женева: “В непосредствен проект ние ще конвертираме сегашните си модели в електрически. Вече имаме e-Verito и ще лансираме модела си e-KUV до шест месеца, а след година и изцяло електрически XUV300. През това време ще подготвиме модулна платформа за електрическите си модели. ”

Mahindra e-KUV100 беше показан за пръв път по време на интернационалния салон Auto Expo 2018 в страната-континент. Това е част от програмата на индийската компания за конвертиране на съществуващите й модели с ДВГ в електрически. Компанията настоява, че e-KUV100 е първият й електрически SUV, макар някои коментари на анализатори че става дума за повдигнат хечбек.

Mahindra e-KUV100 има 30-киловатов /40.79к.с. Електромотор, захранван от литиево-йонен акумулатор, допускащ пробег с едно зареждане от над 140 км. Като алтернатива ще се предлага бързозарядно, което ще позволява възобновяване на заряда на акумулатора до 80% за по-малко от час.

Според Mahindra бъдещето на автомобила не е само електрическо, само че и обвързвано и работи сериозно по въпроса. Тя предлага за e-KUV100 опции като авансово изстудяване на интериора, следене на местоположението на колата, отдалечена диагностика и други.

Година след лансирането на e-KUV100, Mahindra обещава дебют и за изцяло електрически вариант на по-големия си модел XUV300.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР