Д-р Памела Рътлидж, доктор по психология на медиите, посочва седем

...
Д-р Памела Рътлидж, доктор по психология на медиите, посочва седем
Коментари Харесай

Романтиката на трагедията: защо отразяването на бедствия се превръща в забавление

Д-р Памела Рътлидж, лекар по логика на психиката на медиите, показва седем аргументи, които карат хората да се любуват на трагични истории

Батискафът „ Титан “ беше погубен заради " пагубна детонация " и петимата пасажери в него починаха. Това е покруса. Хората скърбят. А в това време обществените мрежи и медиите трансформират следенето на тази вест в развлекателно събитие. Появяват се отзиви и теории от неинформирани и дезинформирани специалисти и всезнайковци. Злорадството на постовете натоварват медиите, които са въвлечени в тази борба за опазване на аудиторията. Състраданието и съпричастността отстъпват на назад във времето, защото хората сочат с пръст отговорните, споделят своите тълкования и излагат евентуални теории на конспирацията, с цел да наберат гледания и лайкове.

Ако за миг забравите, както мнозина наподобява са създали, че тази покруса е засегнала действителни хора, събитието има всички нужни детайли на добра драма, която раздвижва въображението. Има рисково деяние, милиардери, тайнственост, детонации, интервенции по търсене и избавяне, както и митологията за потъването на лайнера „ Титаник “. Развлекателното отразяване на нещастието е тревожно. Но за това си има психически аргументи, които улесняват хората да не помнят човешкото злощастие. Вярно е обаче, че тази промяна има много висока цена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР