Д-р Ненко Василев ли дърпа конците на фирмите бушони Веска

...
Д-р Ненко Василев ли дърпа конците на фирмите бушони Веска
Коментари Харесай

Веска от Баня: Гошо Амбара ме въвлече във фирмени афери

Д-р Ненко Василев ли дърпа конците на компаниите бушони Веска от Баня дължи 260 бона на Национална агенция за приходите

Веска Лучева, която роди 12-то си дете на площада в град Баня, се оказа шеф и съучастник в три компании. Заради статута си на бизнес дама тя няма право на обществени помощи. 39-годишната жена признава, че била въвлечена във фирмените афери през 2010 година, когато поради неспособност да се грижи за четирите от децата си обществените служби  ги лишили и настанили малчуганите в дом.

Гошо Амбара от Сопот ме въвлече в това, описват Веска и сегашният  мъж Димитър. Тогава бях доста обезпокоена, не бях на себе си. Не познавах Гошо добре. Той се завъртя към мен, сподели, че можел да ми помогне. Щял да ми обезпечи трудов контракт шест месеца обратно и по-късно да имам право да тегля заем. С парите от заема смятах да си купя къща и да си прибера децата, споделя Веска.  

Гошо довел човек на име Илко, споделил, че е от Пловдив. Веска не е сигурна, че това е същинското му име. Двамата я завели в Пловдив при нотариус, адвокатската фирма била до висок хотел, който съгласно Веска се казвал „ Пловдив ”. Жената подписала доста документи.

Няколко месеца по-късно Икономическа полиция разследвала Веска, тогава тя схванала, че е станала шеф на компании. Веска твърди, че не е получила нито стотинка за това, че са  трансферирали компании. А до тегленето на заем по този начин и не се стигнало.

Икономическа полиция - Пловдив разследвала Веска за компаниите, твърди самата тя. Лучева споделила всичко, каквото знае. А по-късно с Димитър ходили  в Национална агенция за приходите - Пловдив, с цел да разберат  дали тези компании имат някакви отговорности. Оказало се, че Веска имала две санкции от по 50 лв., които са  били наложени за това, че не е посочила персонална карта при инспекции. Друго нямаше, изяснява Димитър.

Кореспондентът на „ Марица ” откри Георги Амбарев в дома на жена му в Баня. Какво ще ме питаш за Веска! Тя да не споделя, че детето, което роди на площада, е от мен, съобщи Георги Амбарев. Аз съм нервозен, доста нервозен човек, имай го поради, отсече мъжът. Слушай ме в този момент! Отиваш в Пловдив в Икономическа полиция, там има едни дебели бележници, в тях е писано доста. Разбра ли? И не може да ме снимаш. В тази къща никой не може да влиза, ясно ли е, съобщи Амбарев и затвори вратата.

Трите компании, свързани с Веска Лучева - „ Дрогерии мед  хранилище ” ЕООД, „ Норд медикъл ” ЕООД и „ Пловдив индустриал ” ЕООД, са имали регистрации и в Сопот, на улица „ Ганчо Попниколов ” №2. Това е адресът, на който по това време тя живеела на квартира. В къщата през вчерашния ден нямаше никого, притежателите били в чужбина от дълги години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР