Д-р Мирослав Ненков няма намерение да остане в здравното министерство

...
Д-р Мирослав Ненков няма намерение да остане в здравното министерство
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков: Не ми е самоцел да съм министър, но няма да остане в екипа на друг

Д-р Мирослав Ненков няма желание да остане в здравното министерство при различен министър. Това стана ясно от негово изявление в ефира на Дарик радио. 

В утринния блок " Дарик кафе " той сподели, че с него не са водени публични диалози за това да поеме поста на подалия оставка министър Николай Петров, само че стана ясно, че чака такива да бъдат извършени.

" Не пребивавам с мисълта да бъда министър, цялостен живот да съм се борил за този пост и в този момент да съм подготвен на всевъзможни взаимни отстъпки, единствено и единствено да бъда министър и да може да ме вози НСО с една хубава S-класа и да се радват всички към мен, че съм министър. Това не ми е самоцел ", изясни анестезиологът. 

На въпрос дали би останал в министерството, в случай че то бъде управлявано от " различен " министър, Ненков отговори: 

Този случай за мен не стои като размисли дали ще остана. Не, няма да остана. 

В момента Ненков замества проф. Петров, който е в отпуск. Предстои Народното събрание да гласоподава оставката му и по-късно държавното управление би трябвало да излъчи нов претендент за поста. Ненков изясни, че ръководещата коалиция ще вземе решение кого да номирина за поста:

" А кой ще е този човек, на този стадий не ни е обещано да знаем ", сподели Ненков. 

Той разяснява и следствието на bTV за публичните поръчки във ВМА по времето, в което проф. Петров управлява болничното заведение. По думите му, откогато екипът на професора е в Министерството на здравеопазването, няколко пъти са излизали случаи със задна дата. Той сподели, че за съответната социална поръчка за трите години, в които работи договорът, компанията на зетя на проф. Петров е продала консумативи на ВМА за 300 хиляди лева, а не за 1.7 млн., както се показва в материала на bTV.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР