Д-р Мирослав Ангелов е пример затова как човек трябва да

...
Д-р Мирослав Ангелов е пример затова как човек трябва да
Коментари Харесай

Кардиологът, роден в гетото, е пример как човек трябва да преследва мечтите си

Д-р Мирослав Ангелов е образец по тази причина по какъв начин човек би трябвало да преследва фантазиите си.  Роден е в столичния кв. „ Христо Ботев ” и не счита, че той може да се назова гето. 

Преди 6 години едно момче от ромски генезис стана студент по медицина. С една огромна фантазия – да се занимава с кардиология. И по този начин бързал с фантазията си, че още преди дипломирането стартира да работи в клиника по кардиология.

Д-р Ангелов е един от над 400-те млади лекари, които неотдавна се заклеха да оказват помощ. Избрал специалността поради загубата на родителите си, които имали сърдечни болести. А достиженията си дължи на баба си, която и през днешния ден е до него. Бащата на доктор Ангелов е умрял, когато той е бил в пети клас, а мака му – когато е завършвал учебно заведение. И двамата са умряли от сърдечносъдови болести. Това точно го насочва към кардиологията, описа младият доктор в предаването " 120 минути " по БТВ.

Д-р Мирослав Ангелов ще оказва помощ на хората тук, тъй като остава в България. Казва, че още във втори клас е знаел, че желае да стане доктор един ден, написал го е в съчинение на тематика „ Какъв желая да стана ”.

Тръгнал е квалифициран в първи клас в 94-то учебно заведение „ Димитър Страшимиров ”, тъй като майка му го е научила да чете и написа. Благодарен е и на учителите си. Съветът му към дребните деца от гетата е да не стопират да мечтаят и да се борят за фантазиите си. Също да посещават учебно заведение постоянно, тъй като образованието е доста значимо. Младият доктор е уверен, че измежду тези деца има доста будни младежи, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР