Д-р Мила Бобадова е ветеринарен лекар, управител на клиника Добро

...
Д-р Мила Бобадова е ветеринарен лекар, управител на клиника Добро
Коментари Харесай

Д-р Мила Бобадова пред Dir.bg: Популизмът в НС заплашва живота на домашните кучета

Д-р Мила Бобадова е ветеринарен доктор, шеф на клиника " Добро скимване ". Ето какво показа тя пред Dir.bg по отношение на плана за промени в Закона за ветеринарномедицинската активност, които засягат домашните кучета. Те плануват фрапантно нарастване на санкциите за разхождане на кучета без каишка и намордник.

- Д-р Бобадова, по какъв начин гледате на концепцията, с която и депутатите се занимават, кучетата над 5 кг да са наложително с намордници?
- Пълни нелепости. Това са безспорни нелепости по ред аргументи. Първо, не намордникът ще помогне, в случай че има случай. Отново се подхожда по някакъв доста чудноват метод. И в този момент в Закона кардинално е записано, че намордникът се поставя наложително, само че, означавам, на нападателни животни. Кой дефинира кое животно е нападателно и кое не... Това въобще не е ясно. Второ, изключително през летните месеци, тъй като кучетата се охлаждат посредством устата и дишането, един намордник е безусловно в положение да убие животното. И този популизъм, на който ставаме очевидци, не е ОК. Той ще докара до жертви, в случай че бъде признат.
 Забраниха разходката на едро куче без мотив и намордник, санкциите скачат фрапантно Виж още Забраниха разходката на едро куче без мотив и намордник , санкциите скачат драстично
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР