Д-р Михаил Околийски, експерт Обществено здраве в българския офис на

...
Д-р Михаил Околийски, експерт Обществено здраве в българския офис на
Коментари Харесай

Човекът на СЗО у нас: Болните се увеличават заради безгрижността на хората

 Д-р Михаил Околийски, специалист " Обществено здраве " в българския офис на Световната здравна организация (СЗО), съобщи, че увеличението на новозаразилите се с ковид е обезпокоителен факт, който се дължи на пренебрегване на предложените противоепидемични ограничения. 

" Ние следим една много нараснала безгрижност у хората, в това число на местата, на които би трябвало да се носят маски. Не че маските са ултимативният метод за предотвратяване от Covid-19, само че те демонстрират склонността на човек да взе участие в този публичен контракт – да пази себе си и другите. А маски не се носят и в магазините и в затворени пространства и се следи някакъв псевдогероизъм в неносенето на маски ", посочи той.  Според него не заповедите на здравния министър са били спорни, колкото посланията от разнообразни авторитетни специалисти.   

" Експерти, които в един много стегнат хор противоречаха на всичко, което се взима като ограничения от страна на Щаба и на държавното управление. Много огромна част от тези ограничения бяха доста смислени, не съгласно мен, а съгласно Световната здравна организация и това в допълнение обърка хората ", сподели Околийски пред БНР. " Един от най-сериозните рискови фактори за Covid-19 е затлъстяването, поради което рискът от болест и усложнено протичане на инфекцията се усилва ", предизвести още доктор Околийски. Той означи още, че сама СЗО не може да реализира нищо, тя го реализира в взаимна работа със страните членки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР