Д-р Марияна Симеонова Директорката на Изпълнителната агенция по трансплантациите (ИАТ)

...
Д-р Марияна Симеонова Директорката на Изпълнителната агенция по трансплантациите (ИАТ)
Коментари Харесай

Шефката на Агенцията по трансплантациите е подала оставка


Д-р Марияна Симеонова

Директорката на Изпълнителната организация по трансплантациите (ИАТ) доктор Марияна Симеонова е подала оставката си пред министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, като към момента решение за освобождението ѝ от поста не е взето.

По неофициална информация оставката на Симеонова е обвързвана с митингите на нуждаещи се от трансплантация на бял дроб в чужбина поради прекратения достъп на български пациенти до непознати клиники и невъзможността на институциите да разрешат казуса в продължение на месеци.

От здравното министерство обявиха, че Ананиев изчаква резултати от поръчаната от него експертна оценка за активността на Агенцията по трансплантациите и въз основата на нея ще бъде взето решението.

Същевременно от пациентски организации “Заедно с теб “ се оповестиха изрично срещу оставката на доктор Симеонова. “Тя работи сполучливо и отдадено години наред с пациенти, близки на донори и лекари. Успя да реализира доста за донорството и трансплантациите в България. Благодарение на нея беше основано доверие в донорството, тя съумя да сплоти пациенти и лекари “, се споделя в позиция на организацията.

“Заставаме твърдо зад професионализма и човечността ѝ и заявяваме цялостно доверие към работата ѝ “, допълват те.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР