Д-р Мариана Симеонова, директор на Агенцията по трансплантация, е подала

...
Д-р Мариана Симеонова, директор на Агенцията по трансплантация, е подала
Коментари Харесай

Директорът на Агенцията по трансплантация е подала оставка

Д-р Мариана Симеонова, шеф на Агенцията по трансплантация, е подала заявление за овакантяване, само че през днешния ден ѝ следва още един диалог с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, научи БНР. От Министерството на здравеопазването потвърдиха информацията и прецизираха, че все още министърът изчаква резултати от поръчаната от него експертна оценка за активността на Агенцията и въз основата на нея ще бъде взето и решението за оставката.


Д-р Симеонова е шеф от 5 години и беше назначена от Десислава Атанасова, тогава министър, а в този момент народен представител от ГЕРБ.

Пациентски организации " Заедно с теб " разпространиха писмо до медиите, в което показват несъгласието си с оставката на доктор Мариана Симеонова.

Според организациите, без доктор Симеонова работата на институцията ще спре изцяло. По думите на Пенка Георгиева от организациите " Заедно с теб ", с работата си доктор Симеонова покачва доверието в донорството и реализира триумфи посредством мрежата от кооридинатори по донорство:

Работим с доктор Мариана Симеонова като пациентски организации, като алианс на трансплантираните и оперираните, чийто ръководител е Евгени Георгиев - сърдечнотрансплантиран, като други организации и изрично заявяваме нашето доверие към триумфите, които реализира доктор Мариана Симеонова най-много за повишение доверието в донорството. Тя е индивидът, който сътвори интензивно настояща и работеща мрежа от координатори. Това са лекарите в координационните центрове, в незабавните отделения от цялата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР