Д-р Мадлена Бояджиева - Кмет на Община Тетевен, бе гост

...
Д-р Мадлена Бояджиева - Кмет на Община Тетевен, бе гост
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен бе гост на тържества в град Радовиш, Северна Македония

Д-р Мадлена Бояджиева - Кмет на Община Тетевен, бе посетител на тържествата във връзка 1000 година град Радовиш в община Радовиш, Северна Македония. Посещението бе по покана на Кмета на Община Радовиш - Герасим Конзулов, оповестиха от пресцентъра на Община Тетевен.

Част от делегацията на Кмета на Общината бяха Тони Стоев и Свилен Русинов – зам.-кметове на Общината, Валентина Николаева – Директор на дирекция „ Специализирана администрация “, Соня Нанева - Главен специалист „ Бюджет и финанси “, Стоян Лазаров – художник.



На 13 юни делегацията взе участие в среща с Посланика на Република България в Македония - господин Ангел Ангелов, чийто хазаин бе Кметът на Радовиш. В срещата участваха Председателят на Съвета на Община Радовиш, депутат от Община Радовиш в Македонския парламент, общински съветници и управление на Общината.

Бяха разисквани досегашните резултати от взаимното съдействие сред двете общини, идните действия по план "Заедно сътворяваме по-добро бъдеще ", който двете общини извършват по Програма на "Европа на жителите ", както и благоприятни условия за кандидатстване по взаимни планове и продан на ефикасни практики и в бъдеще.



Д-р Бояджиева и делегацията ѝ участваха на Празник "Хлябът и традицията - 1000 години Радовиш ", където бяха показани обредни хлябове, свързани с обреди и традиции на македонци и турския етнос в Радовиш.

По време на визитата посетиха село Смилянци, където сега Общината прави ремонт на общинския път към него с концепцията да се работи за превръщането му в туристическа дестинация. Селото е със непокътната архитектура от епохи. По време на обиколката бяха разисквани опциите, които дават предприсъединителните фондове за финансиране на сходни планове, с оглед кандидатстването на Македония за участие в Европейски Съюз. Делегацията от Тетевен посети и Арт - пленер в манастира "Св. Георги ", в който взе участие и тетевенският художник Стоян Лазаров и участваха на откриването на Международен детски фолклорен фестивал и концерт на съветското сдружение "Славянка ".



През юли месец делегация от община Радовиш ще дойде в Тетевен. Визитата им е част по план "Заедно сътворяваме по-добро бъдеще ". В рамките на четири дни ще бъдат осъществени два дискусионни форума: бизнес конгрес - ревю и юношески спор за бъдещето на Европа и европейските политики за младежите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР