Д-р Любомир КановЗа онези, които не разбират в колко жалко

...
Д-р Любомир КановЗа онези, които не разбират в колко жалко
Коментари Харесай

Челобитие е запленило българските политици – практикува се драговолно и с мазохистично удоволствие

Д-р Любомир Канов

За тези, които не схващат в какъв брой тъпо състояние се намират българските политици през днешния ден, когато Украйна прави историческа дератизация на Световния Плъх, именуван постсъветска Русия, имам да кажа следното:

Драгоценни и доброволни Българо-руски жители и симпатизанти,
Никому не са нужни вашите жалки, мухлясали руски оръжия, за които треперливо подсмърчате и ги оплаквате с жалобни гласове воглаве с Радев, Янев, Нинова-Кобилина, Гуцанов, Фюрер Копейкин, младият Хрушчов - Александър Симов и цялата

сюрия от руски сътрудници и национални предатели,

които обитават Народното Събрание и цялата държавна власт.

Никому!

Украйна ще разбие мутрата на това злобно монголоидно дребосъче с къси крачка, седнало на трона в Кремъл, благодарение на същинско оръжие, което ще получи от Свободния свят, а не от вас. Понеже не знаете добре родният си език, който вие приемате, че е съветският, ще ви дам две благозвучни съветски думи, които отсъстват в българския.
Едната е в действителност фамилно име на съветски имперски военачалник, т.е., еднакъв по сан на тези двамата хубавци упоменати нагоре, също генерали — Радев и Янев,— които ще вземат властта от ваше име и се канят да я упражняват в близко бъдеще. Името му на този прочут боен е

Держиморда

Примерно, да се е наричал Владимир Висарионович Держиморда. Держиморда е хем фамилно име, хем изложение на власт по съветски пример. Держи, мисля всеки схваща какво е - (като в добре познатият императив на самодържавието и комунизма “Держать, не пускат!”) А и морда е също познато. Означава зурла, мутра, сурат и дори лице. Да държиш морда, значи, откакто си на власт, да хванеш с длан носа и устата на някой гражданин, да не му даваш да диша и по този метод да държиш властта по-далече от тези, които са в действителност като теб или са твои някогашни другари.

Втората прелестна дума използвана при царската, пък и при комунистическата власт, е

“мордобитие”

Бой по мордата. Изключително постоянно и професионално практикувано, прочее колкото по-безогледно, толкоз по-добре. Когато се реализира цялостно послушание вследствие на багра по мордата, следва другата процедура, наречена “челобитие “— в символ на цялостно и непринудено иго и послушание на Господаря. Удряне с чело по пода или по калдъръма, както пристигна. Прави се доброволно и с мазохистично наслаждение.
Това обаче, което чака Путин, въобразил себе си като сполучлива Держиморда по отношение на Украина, е доста съществено Мордобитие със модерни западни оръжия, без помощ от България, като в краен резултат ще се получи една изменена до неразбираемост морда. Мордор ще излезе от тази борба като Графиня тичаща към Езерото с променено лице и товареща портокалите в бурета.
Ако!
Остава да забележим безутешно тъгуващите край Езерото Копейкин и Корнет Нинова със остарели непродаваеми гранатомети и Калашников в ръце, до момента в който другите хитреци сполучливо са се преквалицирали в домоуправители. ( Първи ще е Гуцанов!)

NB някои от алюзиите в текста евентуално ще са недостъпни за русофили, които в никакъв случай не са чели Илф и Петров.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР