Д-р Константин Димов е назначен като директор на болница Пирогов“,

...
Д-р Константин Димов е назначен като директор на болница Пирогов“,
Коментари Харесай

Назначиха д-р Константин Димов за директор на Пирогов“, съдът го спря

Д-р Константин Димов е назначен като шеф на болница " Пирогов “, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ). Д-р Димов ще заема поста до провеждането на конкурс. По-рано от пресслужбата потвърдиха, че досегашният шеф - доктор Валентин Димитров, е освободен от длъжността шеф на болничното заведение.

Час по-късно стана ясно, че Софийският градски съд е спрял вписването на новия началник на " Пирогов " доктор Константин Димов. Това е станало поради тъжба на отстранения доскорошен шеф на болничното заведение доктор Валентин Димитров. От жалбата, подадена през днешния ден, стартира 7-дневен период, в който Министерството на здравеопазването може да апелира решението на Софийски градски съд.

Мотивите за освобождението на доктор Димитров са установените нарушавания в отчет от инспекция, осъществена от звено „ Вътрешен одит “ към Министерството на здравеопазването, който е с размер от 134 страници. По време на инспекцията са открити нарушавания, в това число и на Закона за публичните поръчки. Съставеният одитен отчет е показан на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова ревизия от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Във връзка с това е формирана прокурорска кореспонденция и в Министерство на здравеопазването е постъпило писмо от АДФИ - способен орган за осъществяване на следващ външен надзор по осъществяването на Закона за публичните поръчки и Правилника за използването му, с което се дава информация, че ще бъде предоставена финансова ревизия на лечебното заведение.

Друг претекст за освобождението на доктор Димитров е и основаното публично напрежение след провеждането на състезания за началници на клиники, допълниха от пресслужбата.

Преди дни пред болничното заведение беше проведен митинг поради решение на комисията след конкурс за избор на шеф на Клиниката по детска хирургия, съгласно което досегашният шеф не може да взе участие в последния стадий на състезанието поради получена оценка на работата му 4,14. Тогава доктор Димитров сподели пред публицисти, че може и да не се съобрази с решението на комисията и ще вземе най-хубавото за болничното заведение решение.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР