Д-р Келермайер се застъпва за задължителната ваксинация и бързо става

...
Д-р Келермайер се застъпва за задължителната ваксинация и бързо става
Коментари Харесай

Австрия, където омразата отне живота на лекар


Д-р Келермайер се застъпва за наложителната имунизация и бързо става цел на антиваксъри. Тя по този начин и не получава съответна протекция. Преди няколко дни бе открита мъртва в кабинета си.

Здравният министър Йоханес Раух и обществото в Австрия са шокирани от новината за гибелта на лекарката Лиза-Мария Келермайер. Тя доби известност, когато стартира да получава закани от съперници на имунизацията против Ковид-19 по време на разпалените полемики. Тогава вътрешният министър ѝ дава обещание протекция.
Редакцията предлага
Лекарката се трансформира в знак на всички медицински служащи, които се борят до последните си сили за болните от ковид и се застъпват за наложителната имунизация като ефикасна отбрана против заболяването.

Обиди, клюки, смъртни закани

Тя пренебрегва първите мнения и смъртни закани. До ноември: тогава пред болничното заведение във Велс-Гризкирхен, Лиза-Мария Келермайер е възмутена, както и доста други. " Днес във Велс: проява на последователи на тайните теории пред очите на управляващите барикадира пътя и блокира както основния вход на болничното заведение, по този начин и изхода на избавителните екипи на Червения кръст ", написа лекарката в профила си в Туитър. Полицията реагира и дефинира известието ѝ като подправена вест, защото имало още един вход за коли за спешна помощ.

От този миг нататък лекарката от Зеевалхен се трансформира в цел за омразата на антиваксърите. Тя изтрива известието си в Туитър, моли и полицията да направи същото, само че отговор от тяхна страна няма.

Лиза-Мария Келермайер е засипана с обиди, клюки и смъртни закани. Тя споделя за мними пациенти, които идват единствено с цел да пречат на работата ѝ, записват видеоклипове с мобилни телефони и популяризират фотосите в средите на антиваксърите.

Символ на лекарите, които стават жертва на ненавист

Келермайер търси помощ от полицията, от службите, оповестява казуса си обществено. Тя се трансформира в алегорична фигура за лекарите, медицинските сестри и болногледачите, които работят интензивно по време на пандемията - и по тази причина са нападани и заплашвани. През януари австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер приказва за закани в " невисок двуцифрен диапазон ", които обаче би трябвало да бъдат " взети насериозно ".

Австрийската прокуратура стартира следствие против един от мъжете, разпалващ омразата, само че през юни приключва производството, тъй като обвиненият се оказва в Германия, където те нямат пълномощия.

Протест против ограниченията за ограничение на пандемията в Австрия

Германски IT експерт предлага помощта си и скоро съумява да наблюдава двама вероятни причинители - неонацист от Берлин и мъж от Горна Бавария, който заплашва с " национален арбитражен съд ". Откритията му са подценени. Заплашваната лекарка дава доста пари, с цел да обезпечи сигурността на личния състав си, на пациентите си, своята лична. Въоръжена защита стои на входа на практиката и стопира някои " пациенти ", които желаят да влязат в чакалнята с ножове.

Келермайер е открита мъртва в кабинета си

В Лекарския съюз на Горна Австрия клатят глава: " Разбираме, че човек би трябвало да се пази, само че различен е въпросът дали би трябвало да се изрича прекалено в Туитър по всяка тематика ".

В края на юни доктор Келермайер закрива практиката си. Ситуацията към този момент не е търпима за чиновниците ѝ. Освен това разноските за защита са прекомерно огромни - към оня миг тя е коствала към 100 000 евро. В началото на юли тя афишира, че желае да възобнови практиката си, а здравната асоциация е подготвена да ѝ помогне да избегне банкрута.

Миналия петък Лиза-Мария Келермайер е открита мъртва в кабинета си. " Никой различен не е виновен за това ", разгласи прокуратурата. Намерени са бележки, сочещи към самоубийство. От прокуратурата отхвърлят да разясняват наличието им.

" Тази ненавист би трябвало най-сетне да спре "

Властите в Австрия са разтревожени. Президентът Александър ван дер Белен написа в Туитър: " Омразата и нетолерантността нямат място в нашата Австрия ". Министърът на опазването на здравето Йоханес Раух добави: " Тази ненавист би трябвало най-сетне да спре ". Двамата му прародители подадоха оставка точно заради тази причина - възходящата неприязън.

Даниел Ландау, който към този момент провежда проява във Виена против антиваксърските митинги, приканва за безмълвно бдение за лекарката Лиза-Мария Келермайер на площад " Свети Стефан ". Камбаните на катедралата ще забият, а към нея ще бъдат подредени свещи. " Време е още веднъж да се надигнем дружно против всяка ненавист, против тези течения, които провокираха страха и безпокойството на доктор Келермайер. ”

Австрийската здравна асоциация поддържа концепцията. В същото време полицията и прокуратурата отхвърлят всички обвинявания против тях и не престават да водят следствие, а в групите на антиваксърите и почитателите на тайни теории мъртвата лекарка продължава да е обект на насмешки.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР