Д-р Иван-Асен Шишманов от Пирогов беше награден от SPAF Academy.

...
Д-р Иван-Асен Шишманов от Пирогов беше награден от SPAF Academy.
Коментари Харесай

Млад лекар от Пирогов получи престижна европейска награда

Д-р Иван-Асен Шишманов от " Пирогов " беше награден от SPAF Academy. Специализантът по кардиология в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ доктор Иван-Асен Шишманов беше на награден от SPAF Academy (Stroke Prevention in Atrial Fibrilation - Превенция на Инсулт при Предсърдно Мъждене) на годишния теоретичен конгрес. Наградата е за разказан от доктор Шишманов клиничен случай от личната му процедура, обвързван с предварителната защита на мозъчния инсулт, оповестиха от здравното заведение.
SPAF Academy (Stroke Prevention in Atrial Fibrilation - Превенция на Инсулт при Предсърдно Мъждене) е годишен теоретичен конгрес, проведен от Boehringer Ingelheim, фокусиран върху новостите в лекуването и предварителната защита на мозъчния инсулт при пациенти с предсърдно мъждене и в частност оралната антикоагулантна терапия. Тази година събитието се организира във Виена сред 16-18.01.2019 и включваше делегати от близо 20 европейски страни, всред които и България, споделя доктор Шишманов. Лектори са били експерти в областите на кардиологията, неврологията и хематологията от Канада, Германия, Австрия, Полша, които са показали извънредно забавни и потребни лекции на тематика антикоагулация и предварителна защита на мозъчен инсулт, пречупени през призмата на съответната им компетентност.
Част от събитието протича като " съревнование " сред лекари за показване на клинични случаи от личната им процедура. Подадени са към 500 случая, които са селектирани от комисия, формирана от мултинационален и мултидисциплинарен екип експерти в трите гореописани области и сведени до 20, сред които протече и самото " съревнование ".
„ От тези 20 бяха селектирани 3 печеливши, всред които и моят. Наградата за създателите е спонсорство за Европейският, а тази година и Световен Конгрес по Кардиология, който ще се организира в Париж през август-септември. Фокусът на конгреса тази година ще бъдат разликите в честотата, клиничното протичане, диагностичните методики и лечебния метод на другите болести в региона на кардиологията “, описа доктор Шишманов.
Очаква се броят на посетителите да бъде над 30 000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР