Д-р Ирена Видинова, председател на областния съвет на организацията, представи

...
Д-р Ирена Видинова, председател на областния съвет на организацията, представи
Коментари Харесай

Много добра работа през 2018 г отчете БЧК Враца

Д-р Ирена Видинова, ръководител на регионалния съвет на организацията, показа активността през 2018 година във Враца. Организацията наброява 4500 членове, проведени в 10 общински сдружения. Тази цифра съставлява 2,72% обсег на популацията, като за страната са 2,14 % приблизително за 2016 година Доброволците с дейна активност са 400, като половината от тях са младежи, работещи в разнообразни посоки на активност, планове и стратегии. Със знак „ Млад първенец на БЧК “ бяха удостоени 6 дейни доброволци от Враца и с. Зверино, а на 5 декември 2018 година Петя Илиева, началник на клуб БМЧК и „ Приятели на Искърското дефиле “ получи грамота в Националния конкурс „ Най-добра доброволческа самодейност за 2018 “ година, която беше връчена персонално от Президента на Република България Румен Радев.
19 929 индивида са получили поддръжка от Врачанската БЧК. Доброволците се похвалиха, че са събрали 2 876 лева от акцията „ Твоите дребни пари - в помощ на зрелостниците сираци “. 1 551 лева са събраните средства от акцията в Зверино. Те са били в помощ на 22 младежи от Враца и 11 младежи от Мездра и с. Зверино.
Програма „ Домашни грижи “ (2012-2018 г.) избра Враца за модел на грижи в България и става потребна на повече от 400 индивида в региона.
През м.ноември 2018 от са помогнали на 5 деца-мигранти от Оряхово, които са били под полицейска протекция. БЧК Враца са закупили лекарства за тяхното лекуване, както и 5 комплекта спално долни дрехи и хавлиени кърпи. Чрез взаимно съглашение сред БЧК И Турския Червен полумесец е фунансиран план „ Подобряване на изискванията на живот в Дома за остарели хора с. Хайредин “. Възрастните хора са получили 60 нови матрака и протектори към тях, спално долни дрехи и 2 тв приемника.
Броят на безвъзмездните кръводарители за предходната година е 1983.Планинската избавителна работа работи с 12 спасители в наряд и е извършена една акция. Отрядът получава длъжностен автомобил „ Мицубиши L200 “ от Народно събрание на БЧК.
Голям приоритет се дава на работата на младежката организация, бе маркирано в доклада на БЧК. 150 са деятелите в нея, а дейните доброволци са повече от 200, обединени в 8 клуба на БМЧК.
Повече от 4 хил.лв. са събрали доброволците при акция в помощ на зрелостници сираци и полусираци, проведени пред църквите и манастирите по Искърското дефиле.От благотворителния концерт за Коледа събраните 5500 лева са дарени на Националния център за лекуване и рехабилитация на деца с онкологични болести.
На финала на показания регистриран интервал доктор Видинова благодари на партньорските организации за взаимната им работа – Областнаи общинска администрации, Дирекция „ Пожарна сигурност “, Търговско предприятие палата,Младежки дом, Ротари клуб и други
На годишния доклад посетители бяха доктор Надежда Тодоровска-зам.-генерален шеф на БЧК, президентът на непрекъснатото посланичество на Турския червен полумесец в България-Озге Ирмак, зам.-кметът Петя Долапчиева, шефовете на Областната дирекция на полицията и РЗИ, представители на общините и доброволци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР