Д-р Гроздан Лозанов, ортопед и травматолог в Университетска многопрофилна болница

...
Д-р Гроздан Лозанов, ортопед и травматолог в Университетска многопрофилна болница
Коментари Харесай

Лекар от „Пирогов“ спечели традиционния турнир по блиц в Мездра

Д-р Гроздан Лозанов, ортопед и травматолог в Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Н. И. Пирогов “ - София, завоюва обичайния шампионат по блиц, който се организира на Лазаровден в гр. Мездра.
В шампионата, проведен от Шахматен клуб „ Локомотив “, взеха присъединяване 11 състезатели, които играха между тях по кръговата система „ всеки против всеки”. Контролата за игра беше 5 минути за една партия, а основен арбитър - м. с. Тошко Кирков.
Победителят в шампионата доктор Лозанов (FIDE Rating 2179) събра 9 точки - актив, насъбран след 9 победи и единствено 1 загуба (в първия кръг от Данаил Кътовски).
На второ място се подреди Николай Георгиев с 8 т., който завоюва 8 партии и позволи 2 загуби (от Гроздан Лозанов и от Емил Манолов), а на трето - Христо Цаков с 5.5 т. (5 победи, 1 реми и 4 загуби).
Четвърти е Ивайло Гаврилов с 5 т. (5 победи и 5 загуби), а пето-шесто място си поделиха ветеранът Божидар Големанов и Светослав Иванов с по 4.5 т. (4 победи, 1 реми и 5 загуби).
Класиралите се от първо до шесто място получиха грамоти и парични награди, обезпечени от някогашния ученик на клуба IM Светлин Младенов (FIDE Rating 2446), нееднократен първенец на България за юноши, който сега живее и се състезава в Германия.
Следващата демонстрация от годишния състезателен календар на ШК „ Локомотив “ - Мездра за 2022 година е Градското самостоятелно състезание по общоприет шахмат за възпитаници, което ще се организира на 14 май.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР