Д-р Георги Деянов поема ръководството на Фонда за лечение на

...
Д-р Георги Деянов поема ръководството на Фонда за лечение на
Коментари Харесай

Пореден нов шеф на фонда за лечение на деца

Д-р Георги Деянов поема управлението на Фонда за лекуване на деца в чужбина от 20 август. Той е назначен със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, откакто през вчерашния ден досегашният началник доктор Мариета Райкова бе освободена от поста, след нейно предпочитание, оповестиха от здравното министерство. Мотивите на доктор Райкова да напусне са " интензивността и спецификата на работата ".

Това е следващо предопределение на поста в последните няколко години, когато бяха заменени няколко шефа. Самата доктор Райкова не изкара и година. Тя пое управлението през септември предходната година, откакто тогавашната шефка доктор Тинка Троева бе уволнена с с претекста, че е допускала систематични нарушавания и е изпратила за трансплантация в Германия дете, което можело да бъде лекувано у нас. Троева размени през март, 2017 година известният български детски кардиолог доктор Владимир Пилософ, който пък пое институцията през април, 2016 година. Неговият мандат също бе белязан с голям брой митинги от родители и претенции за оставка на управлението, а съответният мотив за отстраняването на доктор Пилософ бе недоволство за забавено лекуване на дете в чужбина. Той бе назначен след уволнението на Павел Александров, на който пък повдигнаха обвиняване за незаконна скица за източване на фонда.    

Новият началник доктор Георги Деянов е бил основен специалист във Фонда за деца до май 2017 година Преди това е бил част и от Изпълнителната организация по трансплантации.

Фондът продължава своята активност и организация на работа, като идващото съвещание на Обществения съвет е планувано за 15 август 2018 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР