Д-р Генади Влашки от Лом се самоуби в понеделник и

...
Д-р Генади Влашки от Лом се самоуби в понеделник и
Коментари Харесай

Български град потъна в скръб, след като лекар се самоуби

 Д-р Генади Влашки от Лом се самоуби в понеделник и потопи града в тъга. Неговата щерка разгласява прощално прочувствено послание във Facebook и разплака стотици в обществената мрежа, написа Булнюз.

Ина Влашка е събрала сили да се сбогува с татко си посредством тежък за четене пост, в който изяснява аргументите той да постави завършек на живота си:

" Това е доктор Генади Влашки или прочут още като моят татко. Говори се, че през вчерашния ден моят татко извърши закононарушение. Вчера той се самоуби. Не. Баща ми в никакъв случай не е желал нещо по-силно от живота, от децата си и от призванието да оказва помощ на своите пациенти.

Баща ми не лиши живота си самичък. Една подла болест с отвратителното название “рак " го направи. С общителното подпомагане на някои така наречен негови “колеги " и безхаборното им отношение към онкоболните в България, към съидейниците им.

Да. Съмишленик на тези, които трябваше да го спасят. Баща ми е доктор. Беше доктор. Анестезиолог. Такива неща ми е разказвал, че мога да напиша книга, след това втора и по този начин да стигна до поредност.

Мисълта ми е, че за разлика от един звук бездушни незаслужили купата си негови сътрудници, моят татко през цялата си професионална кариера не спря да се бори за човешкия живот и не всеки път е мислил за последици, щом е имал късмет да помогне, било то и с възможност да навреди на себе си и своята специалност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР