Д-р Евгения Вукадинова от години живее и работи в Италия.

...
Д-р Евгения Вукадинова от години живее и работи в Италия.
Коментари Харесай

Българска лекарка в Италия разказа за ужаса и коя е най-голямата опасност там

Д-р Евгения Вукадинова от години живее и работи в Италия. Член е на Асоциацията на задграничните лекари в Италия и тази седмица заявява подготвеност за готовност при потребност.

В специфичен телефонен диалог в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия тя описа за битката с ковид в най-тежко засегнатите градове.

"Не съм се и замисляла, незабавно дадох единодушие и отговорих на този зов на гражданската защита в Италия, тъй като мисля, че в този миг да съм доктор не е единствено една специалност, а и една задача. Това е доста значимо, ние сме на първа линия и сме тези, които би трябвало да помогнем на болните и на страната да излезе от тази обстановка ", сподели лекар Вукадинова.

Тя съобщи, че над 100 задгранични лекари са дали отговор на този зов на гражданската защита в Италия.

Пристигнали на място са китайски лекари, 60 кубински лекари, има и 3 самолета с съветски експерти по стерилизация и от през днешния ден те стартират работата първо от домовете за остарели хора. Тя беше безапелационна, че след първото мъртвило светът се е мобилизирал и всеки оказва помощ с каквото може.

Самолет е пристигнал и от Съединени американски щати, получени са материали и от Германия, някои неща и от Франция.

"В Бергамо, Бреша и Лоди ситуацията е доста тежко. След два дни мъртвило и спад на смъртните случаи и тежко заболели, през вчерашния ден още веднъж имахме един пик от към 1000 смъртни случая.

Това е една цифра, която е непоносима. Най-важното е, че има огромен дефицит на лекари и на медицински личен състав, тъй като много лекари са в изолираност, много са заболели със признаци, изключително фамилните лекари. И доста тежко за нас е, че броят на смъртните случаи при лекарите се усили на 51.

Имаме против себе си един зложелател незабележим, доста подъл, доста нападателен и най-важното е, че е незнаен за нас.

В момента учените се пробват да открият какъв е процентът на настъпателност, дали той спада или остава на това равнище, дали хората, минали острата фаза на заболяването, би трябвало да са още изолирани, тъй като могат да заразят другите ", сподели тя.

По отношение на тампоните докторът описа, че има случаи на хора със признаци и даже изявени признаци, и първите два тампона не дават никакъв положителен резултат, трети или четвърти към този момент дава подобен.

"Измени се кривата на заболяването - първо бяха наранени възрастни хора с някакви други спомагателни болести.

Последната статистика от фамилните лекари в Ломбардия обаче беше, че над 1800 индивида има млади, които са с пневмония от ковид, обаче са лекувани по домовете от фамилните лекари.

Има жертви и при младежите, които са били без никакви спомагателни болести. Най-опасните са безсимптомните, които популяризират заболяването ", сподели доктор Вукадинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР