Д-р Емилова e специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология,

...
Д-р Емилова e специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология,
Коментари Харесай

Как да влезем във форма за лятната ваканция

 Д-р Емилова e експерт по вътрешни заболявания, кардиология и ревматология, създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. Д-р Емилова e експерт по вътрешни заболявания, кардиология и ревматология, създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина.
Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

За доста хора подготовката за море или планина стартира с мъчителния въпрос ще съумеят ли да влязат в банския си от предишното лято. И с съвсем хамлетовското запитване – по какъв начин да отслабна и коя е най-ефективната и светкавична диета. А може би хапче?

Дълго време се приемаше, че доста по-устойчивият и здравословен метод за намаляване е бавният. Твърдеше се и че при него резултатите са сигурни. За постепенно намаляване се дефинира това от 0,500 до 1 кг тегло на месец. Но са факт от ден на ден изследвания, като това на Мелбърнския университет, доказващи, че в доста случаи при бързо намаляване е по-голяма вероятността да се запазят резултатите от стопените килограми. На прочувствено равнище внезапното намаляване работи мотивиращо, тъй като човек може действително да регистрира с какъв брой сантиметра е намаляла обиколката на талията, ханша и бедрата му. Околните също виждат смяната и с любознание се интересуват по какъв начин е реализирана.

Бързото намаляване най-често се реализира по два метода.

– Чрез лечебно недояждане – То може да е по-строго (само на вода или шипкова отвара) или омекотено (сокове фреш от плодове или зеленчуци, или по програмата плодове, билков чай и мед).

– Чрез диети – Доста известни са тези с банкет единствено на скотски храни (Аткинс, Дюкан). Има и доста техни разновидности.

При лечебното недояждане свалените килограми са за сметка на изхвърлените токсични субстанции, разболяващи телата ни. Доказателствата са в многочислени дългогодишни научни наблюдения върху милиони хора по света. Едно от тях бе отличено с Нобеловата премия за медицина през 2016 година Тя бе присъдена на японския професор Йошинори Осуми за изследванията му върху финия механизъм на дезинтоксикация при всяка жива клетка, сложена в условия на недояждане. Изчистването на клетъчно равнище прави индивида освен по-здрав, само че и по-строен, подмладен, с чиста кожа, витален и постоянно ухилен.

А какво се случва при диетите с банкет единствено на скотски храни? Бързо се смъкват доста килограми, само че се снабдявам с нови, от време на време застрашаващи живота заболявания. Имаме сива, повяхнала, отпусната кожа, тъмни кръгове под очите, сънуваме кошмари. Чувстваме се по-зле спрямо времето, когато ни е хвърляла в суматоха стрелката на кантара.

За това съветът ми, учреден на 25-годишна процедура с над 45 000 пациенти, е непотребните килограми да се отстраняват с лечебно недояждане, а не с диети. Винаги първоначално свалените килограми са повече, само че импедансметърът демонстрира, че това са течности. Изхвърлянето на мазнини стартира чак след осмия-десетия ден и макар че тогава губим по-малко килограми, за нас лекарите, това е мотив за наслада, тъй като знаем, че към този момент е почнал оздравителният развой. Най-много и бързо се смъкват килограми при свръхтегло. Фрапиращ образец в практиката ми е 29-годишна жена от Стара Загора. При тегло 318 кг тя смъкна 20 кг за първите 10 дни – несъмнено, единствено течности.

Съветът ми е след лечебното недояждане да се премине към прецизно здравословно хранене. До обед се одобряват единствено чай, вода, свежи изцедени сокове, плодове, смути. Обедът и вечерята може да са от огромна салата, без сол, подправена с лимон. Към нея прибавяме постно ядене и по избор филийка пълнозърнест самун. Изключването на скотски храни, газирани питиета, бяло брашно и бяла захар бързо ще напомни на тялото естествения му темп. Препоръчвам и да се остава единствено на течности – вода, фреш, билков чай, на пълнолуние и новолуние. Ефектът е отличен.

Не инцидентно ползата към нашия медицински център е доста огромен в първите дни на лятото и записванията стартират още след Коледа. За влизане във ваканционна добра форма се съобразяваме и с всички заболявания, съпътстващи насъбраните от зимно обездвижване, и по други аргументи, килограми. След подробни лабораторни и инструментални проучвания се сформира най-адекватната самостоятелна стратегия за всеки пациент. И убеждавам ви, няма две идентични стратегии.

Постигнатите резултати ще се задържат, и даже подобрят, когато след програмата се премине към здравословен метод на хранене и живот. Лятото е идеалният сезон за консумация на пресни плодове и зеленчуци, зрели на слънце. На воля могат да се хапват сезонните суперхрани от нашите географски ширини – алените дребнокостилкови плодчета, които да си наберем сами при горска разходка.

И най-важното

– консултант при топенето на килограми не може да е анонимният интернет, а умел доктор, виновен за всеки собствен пациент, към който има и самостоятелна просветителна задача. Информираният избор е споделена отговорност, чиито резултати постоянно са позитивни.

Но даже да извършите вярно своята стратегия за влизане във форма преди мечтаната почивка, отново няма да може да ползвате миналогодишния бански. Той просто ще ви е към този момент огромен и ще се наложи да си купите нов, обезпечено най-малко с един размер по-малък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР