Д-р Елена Георгиева е педиатър и специалист пулмолог. Започва медицинската

...
Д-р Елена Георгиева е педиатър и специалист пулмолог. Започва медицинската
Коментари Харесай

Как да профилактираме отключването на астма при децата? Специалист обяснява!

Д-р Елена Георгиева е педиатър и експерт пулмолог. Започва здравната си процедура като участъков педиатър в Благоевград, а по-късно и в София. 20 години работи в Окръжна болница (сега УМБАЛ “Света Анна”), а в последните 10 години е в Клиниката по пулмология и интензивното поделение към Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания “Проф. доктор Иван Митев” в София.

Преди 4 година пази дисертация на тематика “Бронхообструктивен синдром в ранна детска възраст”. Специално за читателите на в. “Доктор” доктор Георгиева изясни по какъв начин да профилактираме отключването на астма при децата.

- Д-р Георгиева, какви са признаците на астма?

- Астмата съставлява бронхоспазъм, който се явява непринудено и може също да отзвучи по същия метод или под действието на лекарство. При най-малките деца извършител на бронхоспазъма е вирусна зараза, а при по-големите хлапета и възрастните нормално са алергени. Основните признаци на астмата са зной, учестено дишане и затруднено издишване. Кашлицата е суха, пристъпна. При някои от формите на астмата има единствено нощна кашлица или при физическо изпитание. Астматичните пристъпи се развиват без висока температура. Ако вентолинът, който е бронходилататор, помогне пристъпът да бъде преодолян, сме наясно, че става дума за астма, а не за прост бронхит.

Цялото изявление с доктор Елена Георгиева четете на Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР