Д-р Драузио Варела, роден на 1 януари 1943 в Сао

...
Д-р Драузио Варела, роден на 1 януари 1943 в Сао
Коментари Харесай

Онколог дава най-отрезвяващите съвети за живота

Д-р Драузио Варела , роден на 1 януари 1943 в Сао Пауло, Бразилия, е бразилски доктор, възпитател, академик и популяризатор на здравната просвета в пресата и малкия екран, както и създател на бестселъри. Носител е нa Hoбeлoвa нaгpaдa зa мeдицинa пpeз 2010 година

От позицията на човек, който се бори всеки ден да надхитри гибелта, който води война в името на живота и е поглеждал в очите човек, който би дал всичко единствено за още един ден с обичаните хора, знае, че множеството неща, за които се терзаем, са незначителни, дребнави, безсмислени. От позицията на своята мъдрост и житейски опит той споделя няколко елементарни правила, които са ключ към щастливия живот. Според него неспазването им е в основата на заболяванията през днешния ден.

Първото и най-важно предписание съгласно него е да се учим ДА НАМИРАМЕ РЕШЕНИЕ. За всеки проблем има решение. Ако няма, би трябвало да спрем да се тревожим и да оставим времето да подреди нещата от единствено себе си. Ако има какво да се направи, би трябвало да действаме, а не да оплакваме ориста си. Времето е скъпо. Вяра, оптимизъм – това е най-важното по пътя на търсене на решение. Негативизмът води след себе си още негативизъм.

След като сме потърсили решение, значимо е ДА НАПРАВИМ ИЗБОР И ДА ДЕЙСТВАМЕ уверено и изрично. Нерешителността е неприятно качество и постоянно е  спънка за постигането на задачите. Неувереността в личните качества може единствено да ни отдалечи от мечтаното бъдеще. Чрез личните си решения и посредством изборите, които вършим всеки ден, предопределяме ориста си.

Може би най-важният ключ към вътрешната естетика е да запомним, че НЕ БИВА ДА ЖИВЕЕМ ТЪЖНИ ЖИВОТА СИ. Ако всеки ден се разсънваме намусени, неудовлетворени, нещастни, то няма по какъв начин да привличаме нито позитивни събития, нито положителни хора. Можем единствено да множим негативите. Освен това cмexът, щacтиeтo, дoбpият xyмop и пoчивĸaтa са пътят към дългия живот, тъй като те се грижат освен за душевното, само че и за физическото ни здраве. Усмивката и щастието са тepaпия и здpaвe!

За да сме щастливи, е значимо ДА БЪДЕМ КАКВИТО съдебномедицинска експертиза. Не да се опитваме да създадем неверна визия за себе си, с цел да се харесаме. Не да изневеряваме на вътрешните си потребности. Не да бъдем лицемерни и да слагаме маски пред другите. Независимо какви са подбудите ни, би трябвало да бъдем себе си, с цел да имаме вътрешна естетика.

Също по този начин е добре да умее ДА ПРИЕМАМЕ РАЗЛИЧИЯТА. Хората са разнообразни, имат разнообразни убеждения, правила, позиции. Не е нужно да ги споделяте, само че в случай че желаете да сте щастливи, е нужно да приемете този факт – че сме разнообразни. Уважавайте непознатото пространство и непознатото мнение. Спорете, без да се карате. Приемайте.

От значение е да умеем ДА ИЗРАЗЯВАМЕ ЧУВСТВАТА СИ. Потискането на страстите докарва заболявания. Ако таим всичко у себе си и не можем да дадем воля на гнева, тъгата, болката, сме застрашени от заболявания като язва, гастрит, гръбначни болки, даже рак.

Тези елементарни правила са ключът към щастието и пълноценният живот. Да не се съпоставяме с другите. Да ценим това, което имаме. Да се будим с усмивка и да посрещаме с наслада новия ден. Да се освобождаваме от гнева, ревността, завистта и всички други отрицателни страсти, които ни разяждат. Да бъдем признателни и да прощаваме.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР