"Д-р Доган винаги е казвал, че най-ценното качество на един

...
"Д-р Доган винаги е казвал, че най-ценното качество на един
Коментари Харесай

Младежкото ДПС избира нов лидер, единствен кандидат е Сезгин Мехмед

"Д-р Доган постоянно е казвал, че най-ценното качество на един политик е знанието. Ние имаме шанса и щастието да бъдем обучавани персонално от Ахмед Доган ". С тези думи Илхан Кючюк приключи изявлението си през днешния ден на първата онлайн конференция на младежката организация на Движение за права и свободи, на която след осем години на поста той ще отстъпи лидерското място на единствения претендент за негов правоприемник - 33-годишния му заместител Сезгин Мехмед.

Заради пандемията от ковид и рестриктивните мерки за събиране на повече от 30 души на едно място младежката организация на партията организира първата в историята си онлайн конференция. Тя е тест за цялата партия, защото на 12 декември по същия модел се чака да бъде избран отново и партийният водач Мустафа Карадайъ.

Младежката конференция на Движение за права и свободи стартира малко след 11 часа, като в обществената мрежа "Фейсбук " започва видео по какъв начин близо двадесет млади партийци отпред с ръководителя Илхан Кючюк стоят прави с маски в партийната централа на столичния бул. "Александър Стамболийски " и слушат първо българския, а след това европейския химн.

Водещите оповестиха, че в конференцията на младежката организация на Движение за права и свободи, която със своите над 23 000 членове е най-голямата партийна конструкция на младежи в Европа, вземат участие 350 души. Като посетители бяха обявени водачът Мустафа Карадайъ, депутатите от партийното управление Йордан Цонев, Хамид Хамид, Халил Летифов, Нигяр Джефер, кметът на Кърджали Хасан Азис и посетители от чужбина.

„ Въпреки световната необщителност, ние оставаме отворени към света, тъй като съпричастността и отговорността са нашето ДНК. Да обърнем внимание на бъдещето през днешния ден, на първо място значи да се вгледаме във опциите, които ни дава тази нова обстановка в света”, сподели по време на встъпителните си думи, досегашният ръководител на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк.

VIII-та Национална Конференция на Младежко Движение за права и свободи се организира под наслов "Младежко Движение за права и свободи - Бъдещето Днес! ", напълно онлайн с присъединяване на 357 делегати. Това е първата партийна конференция в България, която се организира изцяло цифрово, за съблюдаване на обществената дистаниция и рекомендациите, дадени от СЗО по отношение на пандемията от COVID-19.

В началото на конференцията, евродепутатът и доскорошен ръководител на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк, показа отчет, разглеждайки в детайли работата на организацията за миналия мандат.

Сред главните тематики, които Кючюк засегна в доклада си бяха световните провокации, пред които е подложен светът поради пандемията; отговорността, която младежите би трябвало да поемат за съграждането на актуалното българско общество; персоналната идея на всеки член на Младежко Движение за права и свободи за правата и свободите на гражданите; дейното присъединяване на младежите в политиките на Европейски Съюз, както и позиционирането на младежите на Движение за права и свободи в дебата за конференцията за бъдещето на Европа.

„ Младите ни хора се употребяват с доверие пред европейските ни сътрудници. За първи път в историята ни, член на Младежко Движение за права и свободи е президент на Европейските млади либерали. И за първи път едновременно имаме и вицепрезидент на Световните млади либерали.”, съобщи евродепутатът.

Кючюк изрече откровените си благодарности на почетния ръководител доктор Ахмед Доган, на ръководителя господин Мустафа Карадайъ, на управленията на Движение за права и свободи и Младежко Движение за права и свободи за непрестанната работа и предоставените благоприятни условия за развиване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР