Д-р Димитри Рихтер е президент на Съвета по клинична практика

...
Д-р Димитри Рихтер е президент на Съвета по клинична практика
Коментари Харесай

Водещ кардиолог в Гърция: Бездимните алтернативи са доказано по-малко вредни от цигарите

Д-р Димитри Рихтер е президент на Съвета по клинична процедура на Европейското общество по кардиология, член на Европейското кардиологично сдружение и член на Американската сърдечна асоциация. Близо 20 година е началник на Клиниката по кардиология в болница Euroclinic в Атина, Гърция. Д-р Рихтер е експерт по предварителна защита и лекуване на коронарна болест на сърцето и високо кръвно налягане.

Бездимните артикули могат да понижат вредата върху публичното здраве спрямо обичайните цигари. Това съобщи водещият кардиолог в Атина доктор Димитри Рихтер в изявление за Българското национално радио. Има редица самостоятелни проучвания на учени за въздействието на бездимните други възможности върху сърдечно-съдовата система. „ От тях може да се направи извод, че функционалността на кръвоносните съдове се усъвършенства доста при използването на такива бездимни артикули спрямо пушенето. Т.е те са по-малко нездравословни за сърдечно-съдовата система от цигарите. “, добави кардиологът. Д-р Рихтер е експерт по лекуване на коронарна болест на сърцето, шеф е на Клиниката по кардиология в болница „ Юроклиник “ в Атина, Гърция от близо 20 години и оглавява Съвета по клинична процедура на Европейското общество по кардиология.

Има едно само бездимно устройство, което е получило позволение за продажба от Агенцията по храни и медикаменти в Съединени американски щати (FDA) и това дава сигурност, че е по-малко рисково от пушенето на елементарни цигари. Потвърждава го сериозната оценка на всички научни проучвания за продукта на един от най-строгите регулатори в света, който предходната година издаде позволение за продажба на IQOS на американския пазар. „ Такъв вид обзор не сме виждали при останалите други възможности – електронните цигари, да вземем за пример. Това ни дава повече сигурност, че този бездимен артикул е евентуално по-малко нездравословен от цигарите “.

Употребата на бездимни артикули в композиция с обичайни цигари обаче не се предлага. „ Превключването “ сред бездимните и обичайните цигари може да предизивка противоположен резултат. „ Защото по този начин хората не престават да одобряват и нездравословните катрани от цигарения пушек. Аз предлагам хората да се опитат да създадат смяната и да преминат напълно на различни устройства. Това е натурален психически развой –ако двойната приложимост продължи прекомерно дълго, хората в последна сметка се връщат към цигарите и дори пушат повече в сравнение с са пушили преди “, изяснява доктор Рихтер.

Относно страховете на консуматори за сигурността на електронните цигари, доктор Рихтер уточни, че потребителите би трябвало да разчитат единствено на контролираните бездимни други възможности.

Именно неналичието на регулация и надзор на американския пазар на електронни цигари е повода за разразилата се зараза с белодробни болести в Съединени американски щати през 2019 година Доказа се, че незаконни никотинови течности с добавени субстанции - витамин Е ацетат и тетрахидроканабинол, психотропното вещество в марихуаната, са били повода за болесттите на ползвателите на е-цигари в Съединени американски щати.

„ Докладваните белодробни болести в Съединени американски щати се дължат потвърдено на наличието на Витамин Е Ацетат – съставна част, която не е утвърдена и е била добавяна незаконно в течностите за електронни цигари. Затова потребителите би трябвало да купуват единствено контролирани артикули от легалния пазар, а не по-евтини течности с неразбираем състав от улицата или от черния пазар “, съобщи доктор Рихтер.

Тази рецесия, обаче, докара до подправени вести, комплициране измежду потребителите и вследствие на това спад в потреблението на електронни цигари. Преди дни Агенцията по публично здраве на Англия (Public Health of England) откри в своя шести годишен отчет за е-цигарите, че вследствие на рецесията в Съединени американски щати през 2019 година хората, които одобряват електронните цигари за по-малко нездравословни от пушенето са намалели с 11% във Англия. Недоверието в електронните цигари е вследствие на медийната нервност около смъртните случаи в Съединени американски щати, подправените вести и дезинформацията, че това може да се случи и на контролирани пазари.

Д-р Рихтер е безапелационен, че първото нещо, което всеки доктор би трябвало да направи за своите пациенти – пушачи е да се опита да ги убеди да спрат цигарите. „ Но в случай че те не могат или не желаят, както доста постоянно се случва, тогава е добре да се предложи на пациента да премине към по-малко нездравословни бездимни други възможности като електронните цигари и устройствата с нагряване на тютюн “. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР