Д-р Денислава Ангелова първата жена в света, наградена от Института

...
Д-р Денислава Ангелова първата жена в света, наградена от Института
Коментари Харесай

Близка приятелка на Иван Ласкин: Александра има нужда да обърне внимание на детето си

Д-р Денислава Ангелова първата жена в света, наградена от Института за мир „ Перес” в Тел Авив поради нейните благотворителни акции. С тази премия са отличени още Тони Блеър, Хенри Кисинджър, Бил Клинтън и Никола Съркози. Тя е и близка другарка на неотдавна умрелия артист Иван Ласкин.

„ Загубата на Иван, както се отразява зле на всички хора, които са го познавали, по този начин най-тежка сега е болката на Александра и София. Двете сами би трябвало да се оправят с неговата липса. Много хора звънят и пишат на Александра, желаят да изкажат своите съболезнования, само че се минава границата – цяла нощ беше звънене, писане. Алекс има потребност да обърне внимание на детето си, да събере себе си”, показа доктор Ангелова.
Почина артистът Иван Ласкин Той загуби борбата за живот на 48-годишна възраст
По думите ѝ известният български артист е бил оценен едвам след гибелта му. „ Изписаха се безчет изявления за неговите достижения и филми, само че до през вчерашния ден всички тези неща липсваха. Сещаме се, когато човек си отиде, тогава оценяваме какъв е бил и какво е дал. Иван беше доста непосредствен, пряк и същински – хората не схванаха, че той има огромно сърце. Безброй пъти беше нападан с жлъчни мнения, тъй като хората не разбираха неговата истина”, уточни още доктор Ангелова.
НЗОК поема консумативите за инсулиновите помпи Това стана ясно след късно съвещание на членовете на Надзорния съвет
Д-р Денислава Ангелова е създател на Асоциация „ Докосни дъгата”, неправителствената организация, която е провела най-голямата акция за закупуване на инсулинови помпи на деца и младежи в България. Те още се борят за основаване на училищен гвардейски отряди и оркестри в цялата страна.

„ Наскоро ме попитаха по какъв начин от диабет, стигнах до гвардейски отряди, моето пояснение е следното – всичко, което е за нашите деца, не би трябвало да се прави на части. Или правиш нещо, което обгръща от здравето на детето до неговото душевно здраве – спорт, родолюбие, запознаване с българската история и култура”, сподели още тя.
Родители на деца с диабет желаят държавно финансиране за консумативите за инсулинови помпи Те костват струват към 400 лв. на месец
Д-р Ангелова съобщи, че посредством акцията на Асоциация „ Докосни дъгата” са събрани средства за закупуването на 22 инсулинови помпи за деца от 2 години до 17 години. Тя добави, че у нас има към 1600 деца с диабет вид 1, като броят им непрекъснато пораства. По думите ѝ цената на една инсулинова помпа е от 3 500 лева до 7 500 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР