Д-р Дариткова: Идеята за преструктуриране на болница Лозенец“ не бива

...
Д-р Дариткова: Идеята за преструктуриране на болница Лозенец“ не бива
Коментари Харесай

Д-р Дариткова: Идеята за преструктуриране на болница „Лозенец“ не бива да бъде изоставяна

Д-р Дариткова: Идеята за преструктуриране на болница „ Лозенец “ не трябва да бъде изоставяна
Мисля, че концепцията за това да се употребява базата на болница „ Лозенец “ и да се изградят там в действителност структури, които да обединят в себе си всички грижи за децата, които се оказват на разпокъсани места в София, не е неприятна и не трябва да бъде изоставена. Това съобщи ръководителят на Комисията по опазване на здравето и депутат от ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вчера ръководената от нея комисия не утвърди измененията в Закона за здравето, предвиждащи преструктурирането на лечебното заведение в национална педиатрична болница. На това се опълчи управлението и студентите по медицина от Софийския университет, тъй като болничното заведение е негова лечебна база. Предложението не срещна поддръжка и измежду депутатите от съдружния сътрудник на ГЕРБ „ Обединени патриоти “, а аргументът за това бе, че то не е обсъждано на съдружен съвет.

Според доктор Дариткова очевидно болничното заведение не е била добре следена до момента, щом е натрупала такива отговорности.

„ Бъдещето на болница може да се реши от Министерски съвет, в сегашния миг, щом не е признат този законопроект. Ако въпреки всичко сътрудниците размислят и одобряват законопроекта, може да се търси друго решение. Чу се предложение от Софийския университет да я вземат като болница към тях. Ако те са склонни да одобряват болничното заведение с активите и пасивите, това също може да се случи. Имаме такива случаи “, акцентира тя.

„ Искрено имам вяра, че това е началото на един диалог, който ще форсира основаване на национална педиатрична болница. Тя витае в публичното пространство от доста време и се сложи напълно остро в този момент, в подтекста на случая с болница „ Лозенец “. Вярвам, че това ще бъде мотивът тази концепция да искристализира и да откри своето по-скорошно решение “, добави още Дариткова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР