Д-р Борислав Цеков, ФейсбукДълбока правна неграмотност демонстрира (за пореден път!)

...
Д-р Борислав Цеков, ФейсбукДълбока правна неграмотност демонстрира (за пореден път!)
Коментари Харесай

Д-р Борислав Цеков: Никола Минчев демонстрира дълбока правна неграмотност

Д-р Борислав Цеков, Facebook

Дълбока правна неначетеност показва (за следващ път!) от парламентарната естрада Никола Минчев, който за злощастие хунвейбините от " смяната " бяха конфигурирали като ръководител на предното Народно събрание.

Обяви, освен това с самоувереност на последна инстанция, че видите ли, парламентарният устав от предния парламент си бил в действие, тъй като нямало преходна и заключителна наредба, която да го била ограничавала темпорално.

За такова невежествено изказване студент по конституционно право не просто би трябвало да получи " Слаб 2 ", само че и да бъде изпъден от изпита. Това са азбучни положения. Да, драги Минчев - не го написа в преходните и заключителни разпореждания. Другаде " го написа " - в няколко вагона с книги и процедура, само че ти си незапознат.

И дано най-сетне се приключи тази профанска процедура - някой си бил юрист, пишел контракти за продажба на жилища, на дялове в ООД-та, на свине и тем сходни - значима, само че нямаща нищо общо с конституционализма правна материя - обаче тръгнал да раздава мнения по конституционни въпроси, злоупотребявайки с институционалната си позиция и по този начин да заблуждава обществото и да прави звук в системата.

И се постанова, ние, знаещите и опитните в материята, да опровергаваме и обясняваме. Защото сходни " мнения ", като на въпросния Минчев, от вида: " но в Конституцията не го написа ", са непросветеност от най-ниска проба.

За следващ пьт ще кажа: когато има потребност от сърдечна интервенция, не се върви на доктор " уши, нос, гърло ", нали? Същото е в правото. Хайде малко всеки да си знае мястото, изключително когато става дума за конституционни въпроси, зад всеки от които стоят по няколко вагона с книги политическа и конституционна доктрина и процедура.

Седнал ми наш Минчев, чийто юридически стаж и подготовка се изчерпва с работа в канторката на майка му по сьвсем други материи, да се произнася по конституционни тематики. Невежествено, естествено.

Защото не е чел, не знае, няма опит и е незапознат в региона на конституционното право, парламентаризма и политическата философия. На тази хунвейбинщина би трябвало да се постави край!

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР