Д-р Апостол Георгиев е специалист гастроентеролог. Завършва медицина във Висшия

Д-р Апостол Георгиев е специалист гастроентеролог. Завършва медицина във Висшия ...

Експерт посочи как да се предпазим от особено опасния хепатит Е!.Д-р Апостол Георгиев е специалист гастроентеролог. Завършва медицина във Висшия медицински институт “Ив. П. Павлов” в Пловдив през 1981 г. През 1986 г. придобива специализация по вътрешни болести във ВМИ-Пловдив.

През следващите години специализира гастроинтестинална ендоскопия и гастроентерология в Медицинска академия- София, интервенционална и доплер ехография в Университетска болница “Царица Йоанна” - София.

Професионалната му кариера започва като ординатор в гастроентерологичното отделение към Окръжна болница- Сливен, след това е ординатор и старши ординатор в гастроентерологичното отделение в МБАЛ-“Пловдив”.

От 2004 до 2010 г. е завеждащ на същото гастроентерологично отделение. От януари 2010 г. досега е завеждащ на гастроентерологично отделение във водеща частна болница в Пловдив.

- Д-р Георгиев, зачестили ли са случаите на хепатит Е през последните няколко години?
- Реално случаите на хепатит Е не са се увеличили просто сега разполагаме с по-добри диагностични методи и откриваме заболяването по-успешно.

Преносим ли е Хепатит Е, как се открива и как да се предпазим от него четете в интервюто с д-р Георгиев на Zdrave.to

Източник: blitz.bg